NOVALGIN

Prospect

Publicat: 07 Mai 2009 | Actualizat: 16 Aprilie 2021

Compozitie
Principiul activ al Novalginului este metamizolul sodic, un derivat pirazolonic; analgezic, antipiretic, antispastic, antiinflamator.

Doze si mod de administrare
Doza zilnica: intre 1,5-4 g, fractionata in 3-4 prize (max. 1g/priza). In afara de cazurile cand se impune acest lucru, Novalgin nu se va administra la sugari sub 3 luni sau sub 5 kg greutate.

Indicatii
Dureri intense posttraumatice sau postoperatorii, dureri dentare, sau de cauza tumorala, cefalee, dureri reumatice. Dureri provocate de spasme musculare usoare sau severe (colici) - la nivelul tractului gastro-intestinal, cailor biliare, rinichilor, sau tractului urinar inferior. dureri la pacienti ce au contraindicatii la alte categorii de analgezice, sau dureri care nu cedeaza la alte tratamente. hipertermie: ca antipiretic de prima electie, sau cand febra nu cedeaza la alt tratament.

Contraindicatii
Nu se va administra la pacientii cu alergie la pirazolone, hipersensibilitate la medicamente ce contin metamizol, izopropilaminofenazona, propilfenazona, fenazona sau fenilbutazona, sau cu boli metabolice (porfirie hepatica, deficit congenital de glucozo-6-fosfat, dehidrogenaza).

Masuri de precautie
La pacientii cu tulburari preexistente de hematopoieza se va administra numai sub supraveghere medicala. La pacientii cu teren alergic (astm bronsic, infectii respiratorii cronice cu componenta alergica, hipersensibilitate la droguri antialgice si antireumatice) exista riscul de criza astmatica sau chiar soc. In primele 3 luni si ultimele 6 saptamani de sarcina se va administra doar cu avizul medicului.

Reactii adverse
Reactii de hipersensibilitate la nivelul pielii, conjunctivei, mucoasei nazofaringiene. La pacienti cu afectiuni renale, sau in supradozari, pot apare tulburari renale pasagere (oligurie, anurie, proteinurie, nefrita interstitiala). Discrazii sanguine (agranulocitoza, leucopenie, trombocitopenie) si soc. Ambele sunt rare, insa pot pune in pericol viata si pot apare chiar daca Novalginul a fost administrat anterior si nu au aparut complicatii. Simptomele pot apare imediat, sau in decurs de 1 ora de la administrare.

Citeste si despre:

Cele mai frecvente infectii parazitare Neuroborelioza, complicatie a bolii Lyme Acidoza lactica: cauze si simptome Retinita de cauza infectioasa Refluxul laringo-faringian Colicile la sugari: sfaturi practice pentru parinti Cei mai importanti medici din Romania in imagistica sanului prezenti la Bucuresti cu ultimele noutati in domeniu MedLife, cea mai mare retea de servicii medicale private din Romania, anunta achizitia grupului Routine Med din Tulcea Hiperreactivitatea bronsica Vaccinul antirabic: cand se face si cat timp este valabil Boala ghearelor de pisica Oprirea sarcinii din evolutie