Colica (colici)

durere cu caracter violent, spasmodic data de afectiuni ale organelor abdominale sau pelvine.

colica renala - durerea se datoreaza migrarii unui calcul, care provoaca spasmul musculaturii cailor urinare. Criza debuteaza brusc, in urma unor zguduiri sau a unui efort. durerea este uneori intolerabila. Porneste din regiunea lombara si iradiaza spre organele genitale si fata interna a coapsei.

colica abdominala - colicile abdominale sunt de obicei consecinte ale unei alimentatii excesive, ale unei inflamatii a mucoasei intestinale, ale unor substante toxice pe care le pot contine alimentele, ale unor alergii alimentare.

Colica biliara - Durere localizata in hipocondrul drept, cu originea la nivelul vailor biliare. Este determinata fie de contractia dureroasa a veziculei biliare.

Citeste si despre:

Colicile Colicile la sugari 5 semne ca este vorba de colici Diversificarea alimentatiei. Alimente care predispun bebelusul la colici Colica biliara - simptome si tratament Dr. Veronica Crisan, medic pediatru: Care este motivul pentru care bebelusii au colici? Probioticele si imunitatea bebelusului. Legatura dintre microbiota si preventia alergiilor, diareei, enterocolitelor, colicilor Ofera-i copilului tau o sansa inca de la nastere – ORTO– CLINIC sansa care face diferenta Arsuri stomacale sau infarct miocardic? Artrita din bolile inflamatorii intestinale
Cere sfatul medicului ×