NARAMIG 2,5 mg, tablete

Prospect

Publicat: 07 Mai 2009 | Actualizat: 16 Aprilie 2021

Compozitie
Fiecare tableta de culoare verde, de forma literei D, contine: 2,5 mg ingredient activ, naratriptan (sub forma de naratriptan hidroclorid). Celelalte ingrediente sunt: lactoza (anhidra), celuloza microcristalina, sodiu croscarmeloza, stearat de magneziu, metilhidroxipropilceluloza, dioxid de titan (E171), triacetin, oxid galben de fier (E172) si pigment de aluminiu indigo carmin (E132).

Actiune terapeutica
Naramig tablete sunt utilizate pentru tratamentul imediat al migrenelor. simptomele migrenelor pot fi datorate inflamarii temporare a vaselor sanguine de la nivelul capului. Se presupune ca medicamentele ca Naramig functioneaza prin reducerea dimensiunilor acestor vase sanguine. Aceste medicamente sunt denumite agonisti ai receptorilor 5HT1.

Doze si mod de administrare
O tableta la primul semn al crizei migrenoase. Daca aceasta tableta nu va amelioreaza simptomele, nu mai luati inca o tableta pentru aceasta criza. Daca migrena dispare dar reapare ulterior, puteti lua o a doua tableta, dupa un interval de minim 4 ore de la administrarea primei tablete. Nu luati mai mult de 2 tablete Naramig 2,5 mg intr-un interval de 24 ore. Inghititi tableta intreaga cu un pahar de apa. Exista o slaba experienta despre administrarea Naramig la copii, adolescenti sau persoanelor peste 65 ani, astfel incat acesta nu este prescris in mod obisnuit acestor grupe de varsta.

Masuri de precautie
Supradozare: este important sa luati doza indicata. Administrarea unui numar mai mare de tablete poate avea efecte negative. Daca ati luat o supradoza, nu amanati, intrebati-l pe medicul dumneavoastra ce trebuie sa faceti, sau contactati departamentul de urgenta al celui mai apropiat spital. Nota: ameliorarea simptomelor apare de obicei in aproximativ 1 ora de la administrarea unei tablete Naramig. Daca tableta nu va amelioreaza simptomele migrenei, puteti lua analgezicul pe care il folositi in mod obisnuit, cu conditia ca acesta sa nu contina sumatriptan, zolmitriptan sau ergotamina. Asteptati minim 6 ore dupa administrarea unei tablete Imigran-50, inaintea utilizarii oricarui alt medicament care contine ergotamina sau derivati ai acesteia.
Alergie la Naramig, naratriptan, sau la oricare din ingredientii tabletelor de Naramig. Alergie la antibioticele sulfonamide. Daca sunteti alergic la un antibiotic dar nu sunteti sigur ca apartine acestui grup, intrebati medicul sau farmacistul. Daca utilizati medicamente contra migrenelor care contin sumatriptan, zolmitriptan sau ergotamina, trebuie sa intrerupeti administrarea acestor medicamente cu cel putin 24 ore inaintea administrarii Naramig tablete. Precautie in hipertensiune sanguina, in boala hepatica sau renala. Daca ati avut vreodata un atac de cord (tromboza arterelor coronare) sau angina (durere precordiala) puteti avea un risc crescut pentru afectiuni cardiovasculare daca sunteti un barbat peste 40 ani, sau o femeie la menopauza, daca sunteti diabetic, daca aveti un nivel de colesterol crescut in sange, daca sunteti supraponderal, daca sunteti fumator sau daca aveti antecedente familiale de afectiuni cardiovasculare. Daca ati avut un accident vascular cerebral sau un atac ischemic tranzitor (AIT). Daca sunteti insarcinata, sau doriti sa ramaneti insarcinata, sau alaptati. Daca aveti sub 18 ani sau peste 65 ani. Asigurati-va ca medicul dumneavoastra stie ce alte medicamente folositi, inclusiv cele pe care vi le-ati cumparat dumneavoastra. simptomele migrenei sau medicamentul dumneavoastra va pot provoca somnolenta. Daca sunteti afectat, nu conduceti masina si nu manipulati utilaje.

Reactii adverse
Majoritatea persoanelor care au utilizat acest medicament nu au avut probleme deosebite, dar anumite persoane pot prezenta unele efecte secundare, desi unele dintre aceste simptome pot fi datorate migrenei. Efectele secundare posibile includ: senzatie de furnicatura (mancarime), caldura, greutate, presiune, constrictie sau uneori durere la nivelul diferitelor regiuni ale corpului, inclusiv la nivelul toracelui si gatului. Desi sunt uneori foarte puternice, nu au, in general, o durata lunga. Daca aceste simptome persista, sau sunt foarte grave (in special durerea toracica), contactati imediat medicul. Modificari ale vederii, a frecventei cardiace, perceperea batailor cordului (palpitatii), oboseala, ameteala, somnolenta, greata sau varsaturi. Foarte rar, unele persoane pot fi alergice la acest medicament. Daca prezentati eruptii cutanate, opriti administrarea medicamentului si apelati la sfatul medicului dumneavoastra. Daca va apare brusc o eruptie, inflamatie (de obicei la nivelul fetei, buzelor sau limbii), sau respirati cu dificultate, intrerupeti utilizarea Naramig tablete si contactati imediat medicul dumneavoastra, avand in vedere ca, in comun cu alte medicamente din aceasta clasa, au fost raportate cazuri foarte rare de reactii alergice grave la acest medicament. Daca prezentati alte simptome pe care nu le intelegeti, contactati imediat medicul sau farmacistul. In cazul in care simptomele migrenei nu s-au ameliorat ca urmare a utilizarii Naramig tablete, spuneti-i medicului dumneavoastra la consultatia urmatoare.

Citeste si despre:

Este daunatoare tableta pentru copii? Tableta sau telefonul pot crea dependenta la copii? Anticonceptionalele si efectele secundare asupra celorlalte viscere Suplimente pentru un sistem imunitar puternic Normele privind suplimentele alimentare - ordin 1069/2007 Ce afectiuni pot fi detectate cu ajutorul unui RMN cerebral Conferinta One Health International Student Conference USAMV Bucuresti 2025 – abordari interdisciplinare pentru provocarile globale in materie de mediu si sanatate Beneficiile oferite de ciocolata neagra 9 moduri prin care sa va protejati ochii in era digitala Poate influenta tehnologia perceptia si modul de gandire al copiilor? Cauzele si manifestarile sindromului de ochi uscat Cocoasa cauzata de telefonul mobil