Foclivia

Prospect

Publicat: 26 Ianuarie 2010 | Actualizat: 23 Aprilie 2021

Compozitie
Foclivia este un vaccin. Este o suspensie injectabila care contine unele parti ale virusului gripei (respectiv, membranele exterioare). Foclivia contine o tulpina de virus gripal numita A/Viet Nam/1194/2004 (h5n1).Acest vaccin este identic cu vaccinul macheta Focetria h5n1, care a fost deja autorizat anterior in Uniunea Europeana (UE). Societatea care a produs vaccinul macheta Focetria h5n1 a fost de acord ca datele sale stiintifice sa fie utilizate pentru Foclivia.

Actiune terapeutica
Foclivia este un vaccin macheta. Aceasta este un tip special de vaccin care poate fi elaborat pentru a ajuta la gestionarea unei viitoare pandemii.Inainte de declansarea pandemiei, nu se stie ce tulpina de virus gripal va fi implicata si prin urmare societatile farmaceutice nu pot pregati in prealabil vaccinul potrivit. in schimb, pot pregati un vaccin care contine o tulpina de virus gripal aleasa in mod special deoarece nimeni nu a avut contact cu ea si nimeni nu este imun la ea. Ele pot testa acest vaccin pentru a vedea cum reactioneaza oamenii la administrarea vaccinului, ceea ce le permite sa anticipeze modul in care vor reactiona oamenii atunci cand este introdusa in vaccin tulpina de virus care a cauzat pandemia. vaccinurile actioneaza prin invatarea sistemului imunitar (mecanismul natural de aparare al organismului) cum sa se apere impotriva unei boli. Foclivia contine cantitati mici din parti ale unui virus denumit H5N1. Virusul a fost mai intai inactivat (omorat), astfel incat sa nu poata provoca nicio boala. in timpul unei pandemii, tulpina de virus din vaccinul Foclivia va trebui inlocuita, inainte de utilizarea vaccinului, cu tulpina care a cauzat pandemia. Cand o persoana este vaccinata, sistemul imunitar recunoaste virusul ca fiind strain si produce anticorpi impotriva lui. Astfel, sistemul imunitar va putea sa produca mai repede anticorpii necesari atunci cand intra din nou in contact cu virusul. Acest mecanism ajuta la protectia impotriva bolii cauzate de virus. vaccinul contine, de asemenea, un adjuvant (un compus care contine ulei) pentru stimularea unui raspuns mai bun.

Indicatii
Foclivia este un vaccin care poate fi utilizat numai dupa ce a fost declarata oficial o pandemie de gripa de catre organizatia mondiala a sanatatii (oms) sau de catre Uniunea Europeana (UE). O pandemie de gripa se declanseaza cand apare un nou tip (o noua tulpina) de virus gripal care se poate raspandi cu usurinta de la o persoana la alta deoarece oamenii nu au imunitate (protectie) fata de acesta. O pandemie poate afecta majoritatea tarilor si regiunilor din lume. Foclivia va fi administrat in conformitate cu recomandarile oficiale. vaccinul se poate elibera numai pe baza de reteta.

Administrare
Foclivia se administreaza in doua doze, iar intervalul dintre doze trebuie sa fie de cel putin trei saptamani. Foclivia se administreaza prin injectare in muschiul bratului superior.

Contraindicatii
Foclivia nu se administreaza pacientilor care au suferit o reactie anafilactica (reactie alergica severa) la oricare dintre componentele vaccinului sau la oricare dintre substantele aflate in vaccin in cantitati reziduale, cum ar fi ou, proteine din carne de pui, kanamicina sau neomicina sulfat (doua antibiotice), formaldehida, bromura de cetil-trimetil-amoniu (CTAB) si polisorbat 80. Totusi, in cazul in care s-a declansat o pandemie, ar putea fi justificata administrarea vaccinului la acesti pacienti, sub rezerva disponibilitatii echipamentului pentru resuscitare.

Reactii adverse
Cele mai frecvente efecte secundare asociate cu Foclivia sunt dureri de cap, transpiratie, artralgie (dureri de articulatii), mialgie (dureri musculare), reactii la locul injectarii (inrosire, umflatura, intarire, vanataie, durere), febra, indispozitie (disconfort general), fatigabilitate (oboseala) si tremuraturi. Pentru lista completa a tuturor efectelor secundare raportate asociate cu Foclivia, a se consulta prospectul.

Citeste si despre:

Miocardita, inflamatia muschiului inimii Tumorile cardiace - canceroase si necanceroase Tumorile oculare din perspectiva oncologului Cordul atletului, o forma de hipertrofie a ventriculului stang 25 de ani de DENT ESTET in Romania O noua generatie de lentile fotocromice Top 5 lucruri esentiale pe care sigur nu le stiai despre Omega-3 Gest de speranta! Beatrice Caslaru, multipla campioana la inot, si-a donat prima medalie europeana in cadrul programului MedLife de testare genetica gratuita pentru copiii cu cancer Tiroidectomia, ce presupune si cand este necesara De ce sunt mai frecvente durerile in piept in randul barbatilor Manifestarile neoplazice, primele semne ale cancerului Efectul consumului de energizante asupra inimii
Cere sfatul medicului ×