H5N1 - virusul gripei aviare face victime umane

Publicat: 09 Aprilie 2008
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

H5N1 (virusul gripei aviare) a omorat cateva persoane in nord vestul Pakistanului.
Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) a confirmat ca barbatii morti in Noiembrie anul trecut, au murit in urma infectiei cu virusul gripei aviare. Confirmarea cauzei decesului, a venit de la doua laboratoare diferite.
Anul trecut, regiuni din nord vestul Pakistanului s-au confruntat cu o epidemie de gripa aviara, in randul pasarilor.
In incercarea de a opri raspandirea infectiei, zeci de mii de pasari au fost eutanasiate si incinerate.
Cu toate acestea simptomele bolii, au fost semnalate la un barbat care lucra la ferma de pasari. In urma tratamentului acesta si-a revenit complet. Din nefericire a transmis boala rudelor sale, doi dintre fratii barbatului au decedat.
OMS aduce asigurari, ca nu exista semne ale raspandirii virusului in comunitatea locala, de asemenea nu exista semne ca virusul se transmite de la om la om.
Gripa aviara este o boala virala, contagioasa, care infecteaza in special pasarile si uneori porcii. Virusul ataca doar anumite specii, dar uneori poate sari bariera speciilor si sa infecteze chiar oamenii. Oricum infectiile in randul oamenilor, au fost si sunt extrem de rare.
H5N1 este forma inalt patogena a virusului gripei aviare, mortalitatea in cazul pasarilor fiind de suta la suta.


Citeste si despre:

Moduri simple de protectie impotriva virusului gripei Cum putem preveni infectarea cu virusul H1N1 - gripa porcina? Gripa porcina virusul A H1N1 Hepatita B – ce trebuie sa stii despe aceasta boala Tipuri de pneumonie: simptome, cauze, tratament Gripa Aviara Medicii sau nutritionistii pot acum sa castige un venit pasiv din recomandarile de suplimente Cosuri cadou elegante, cele mai inspirate alegeri din 2024, pentru medici de top Markerii de depistare ai virusului Hepatitei B Infectia cu VSR (Virusul Sincitial Respirator) la nou nascuti 6 greseli frecvente pe care le fac femeile in materie de sex Gripa - cum separam mitul de adevar Cum ne putem proteja de virozele respiratorii Raceala si gripa - simptome detaliate Atentionari cu privire la microbi si sfaturi pentru a-i indeparta