Secretul longevitatii: carnea de pui!

Publicat: 25 Martie 2009
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

Lupta dintre carnea alba si cea rosie a fost castigata de pui, deoarece detine cheia longevitatii. Mai exact, potrivit cercetatorilor consumul regulat de carne de pui reduce riscul decesului din diferite cauze: cancer, afectiuni cardiovasculare etc.

Studiul realizat, poate unul din cele mai mari realizate vreodata, a implicat mai mult de o jumatate de milion de oameni din SUA. Obiceiurile culinare ale acestora au fost studiate timp de 10 ani, iar in dezvoltarea concluziilor s-a tinut cont si de alti factori – fumatul si activitatea fizica. In timpul studiului 47,976 barbati si 23,276 femei au murit.

In mod normal, 11% din decesele in randul barbatilor si 16% din decesele in randul femeilor ar fi putut fi prevenite daca acestea ar reduce consumul de carne rosie, au conchis cercetatorii de la Institutul National pentru Cancer. „Studiile viitoare ar trebuie sa analizeze legatura dintre subtipurile de carne si cauzele specifice ale mortalitatii”, a declarat autorul studiului Dr. Rashmi Sinha.

Beneficiile carnii se afla in stransa legatura si modul de pregatire. Astfel, compusii care cauzeaza cancerul sunt formati in momentul in care carnea este gatita la temperaturi ridiciate. Totodata, carnea contine o cantitate ridicata de grasimi saturate ce favorizeaza aparitia cancerului mamar si intestinal, sau creste nivelul colesterolului.

Si cu toate acestea consumul de carne ofera si beneficii: proteine, vitamine si minerale (fier, seleniu, zinc si complexul de vitamine B).


Citeste si despre:

Tot ce trebuie sa stii despre consumul de carne de pui: avantaje si dezavantaje Hormonii de crestere din carnea de pui - riscuri pentru sanatate Legatura dintre hormonii alimentari din carnea de pui si pubertatea precoce Carnea si leguminoasele. Piramida nutritionala Secretele alimentatiei sanatoase si ale portiilor controlate Alegeri alimentare sanatoase Curcan vs. pui: beneficii nutritionale 10 recomandari pe care sa le iei in considerare dupa operatia bariatrica De ce transpira picioarele si cum scapam de aceasta problema neplacuta si urat mirositoare Consumul de carne rosie este nociv pentru sanatate? Optiuni alimentare: ce tipuri de carne sa alegem Beneficiile consumului de carne de curcan Mituri si informatii nutritionale despre carnea de peste Cat de nociva poate fi carnea la gratar? Secretele dietei DASH Alimentul care creste periculos riscul de cancer