Magret de rata cu salata
Actualizat: 17 Noiembrie 2014
Salveaza articol
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate
Ingrediente:
- 1 praz (doar partea alba)
- 1 lingura ulei de seminte de floarea-soarelui
- 1 magret de rata (piept de rata)
- 2 linguri de otet zmeura
- 12 cl vin rosu
- 2 linguri de zmeura
- nucsoara
- sare
- piper
Mod de preparare:
- Se spala si se toaca prazul, apoi se caleste in ulei cu apa. Se asezoneaza cu sare, piper si nucsoara. Dupa calire, se scoate si se ascurge de grasime pe un prospo de hartie.
- Intr-o tigaie de teflon bine incalzita, se aseaza pieptul cu partea cu piele pe tava si se lasa pe foc, pana cand pielea devine crocanta.
- Apoi, se scoate carnea din tigaie; tigaia se lasa pe foc, la flacara mica si se indeparteaza grasimea; se adauga in tigaie otetul si se lasa cateva momente, pana se reduce din cantitate. Se adauga vinul si se lasa la foc mic pana cand devine sirop.
- Se taie pieptul in felii subtiri si se aseaza in farfurie cu garnitura din praz. Se toarna sosul peste carne (siropul din otet si vin) si se decoreaza cu zmeura proaspata.
Tips pentru dieta:
Magretul (pieptul de rata) nu are nevoie de grasime pentru a fi gatit. Aceasta reteta bogata in proteine este perfecta pentru o alimentatie fara grasimi.
Va dorim pofta buna!