Salata de somon cu piersici

Actualizat: 12 Februarie 2015
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

Carnea de peste poate fi consumata, in cantitati moderate, de catre persoanele care sufera de dislipidemie.

Somonul este o sursa excelenta de grasimi esentiale omega-3, cu beneficii multiple pentru organism. Reteta de mai jos, inspirata din bucataria occidentala, este suficienta pentru patru portii.

Ingrediente:

Mod de preparare:

Tapetati o tava de copt cu hartie de pergament, ungeti pestele cu putin ulei de masline, asezonati-l cu sare, piper, marar si o lingura de zeama de lamaie si coaceti-l la temperatura ridicata, timp de 15-18 minute.

Intr-un bol mic, amestecati castravetii, smantana, restul de marar, ardeiul rosu si cealalta lingura de zeama de lamaie. Impartiti frunzele salatei verzi, bine spalate si uscate, in mai multe farfurii. Asezati deasupra feliile de piersica, ceapa si somonul. Turnati peste sosul din bol si serviti preparatul imediat.


Citeste si despre:

Burger cu somon Sandvici cu ou si somon Somon pe gratar cu garnitura de orez brun Salata usoara cu somon afumat Salata de ton cu avocado Somon la gratar II Somon la gratar I Tu esti atent la retractiile gingivale? Siguranta pe primul loc: cand seringa, branula si perfuzorul definesc siguranta clinica Salata de varza rosie cu mere Salata Waldorf Salata orientala Salata asortata cu carne de curcan Pachetele de somon Salata de avocado si rosii Inghetata de piersici