Salata de somon cu piersici

Actualizat: 12 Februarie 2015
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

Carnea de peste poate fi consumata, in cantitati moderate, de catre persoanele care sufera de dislipidemie.

Somonul este o sursa excelenta de grasimi esentiale omega-3, cu beneficii multiple pentru organism. Reteta de mai jos, inspirata din bucataria occidentala, este suficienta pentru patru portii.

Ingrediente:

Mod de preparare:

Tapetati o tava de copt cu hartie de pergament, ungeti pestele cu putin ulei de masline, asezonati-l cu sare, piper, marar si o lingura de zeama de lamaie si coaceti-l la temperatura ridicata, timp de 15-18 minute.

Intr-un bol mic, amestecati castravetii, smantana, restul de marar, ardeiul rosu si cealalta lingura de zeama de lamaie. Impartiti frunzele salatei verzi, bine spalate si uscate, in mai multe farfurii. Asezati deasupra feliile de piersica, ceapa si somonul. Turnati peste sosul din bol si serviti preparatul imediat.


Citeste si despre:

Detoxifiere naturala de primavara Minune intr-un bol: salata de fructe 4 motive pentru a servi o salata zilnic Piersicile, fructele verii care fac miracole pentru sanatate 7 salate pe care copiii le vor adora Salata verde, beneficii pentru sanatate Cum pot duce salatele la ingrasare Probiotice, prebiotice si enzime digestive: de ce sunt atat de importante pentru sanatatea organismului? De ce merg romanii la stomatolog? Pentru un zambet ca la Hollywood Cum prepari sanatos sosurile si dressingurile pentru salate Alergiile la peste Arsurile stomacale: 10 sfaturi pentru sarbatori 4 retete cu peste sanatoase si usor de preparat Nutritia pe timpul verii Profitati de vara - imbogatiti-va dieta cu legume proaspete! 6 retete sanatoase de vara