Piure de vinete cu iaurt
Actualizat: 19 Noiembrie 2014
Salveaza articol
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate
Este un aperitiv dietetic foarte gustos.
Ingrediente
- 1 vanata mare
- 2 lamai
- 2 catei de usturoi
- 1/4 legatura patrunjel
- 1 lingura ulei de masline
- 5 linguri iaurt
- sare
- piper
Mod de preparare:
- Se incalzeste cuptorul la 200 de grade C.
- Se inteapa vanata cu o furculita si se coace la cuptor timp de 15 minute.
- Se stoarce zeama de la lamai intr-un castron mare.
- Se desface usturoiul si se piseaza, apoi se toaca frunzele de patrunjel. Se adauga usturoiul pisat si patrunjelul in castron.
- Se scoate vanata din cuptor, se pune in apa rece si se indeparteaza coaja.
- Se taie vanata si se adauga in castron.
- Se adauga iaurtul si uleiul si se amesteca bine, cu mixerul (se poate folosi si un blender).