Dieta de 100 de calorii

Actualizat: 26 Noiembrie 2012
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

Generalitati


Dieta de 100 de calorii se bazeaza pe tinerea unei evidente a numarului de calorii pe care o persoana le consuma. Pentru a slabi, cei care aleg aceasta dieta trebuie sa controleze cantitatea si tipul mancarurilor incluse in alimentatia zilnica, pentru a putea calcula numarul caloriilor continute de acestea.

De aceea, initiatorii dietei de 100 de calorii pun la dispozitia celor ce o urmeaza un jurnal alimentar, o diagrama care va contine un raport calorii-greutate a diverse tipuri de alimente, un grafic de conversie, o carte de bucate care contine si sfaturi dietetice, chestionare si alte instrumente utile pentru pierderea in greutate. Toate acestea au rolul de a-i sustine si de a-i indruma pe cei care aleg dieta, sa tina sub control numarul permis de portii.

In cazul dietei de 100 de calorii, femeile pot consuma 1500 de calorii pe zi, iar barbatii, 2000 de calorii pe zi. Dieta nu incurajeaza consumul de alimente cu un continut scazut de grasime sau carbohidrati, dar indica modalitatile in care pot fi consumate in mod frecvent si in portii mari alimente cu putine calorii.

Dupa ce va hotarati asupra alimentelor pe care doriti sa le mancati, trebuie sa verificati continutul caloric al mancarurilor alese, pentru a va da seama ce cantitati puteti consuma. Puteti manca orice, inclusiv pizza sau ciocolata, dar in portii care sa nu depaseasca totalul zilnic recomandat de calorii. Privarea de anumite feluri de mancare este daunatoare la nivel psihic si incetineste metabolismul. Totusi, este indicat sa alegeti sa mancati mai ales alimente sanatoase.

Alimente recomandate

Cei care urmeaza acesta dieta sunt incurajati sa alcatuiasca un regim alimentar echilibrat. Ori de cate ori apare senzatia de foame, este permis consumul nelimitat de alimente cu putine calorii, cum ar fi legumele cu un continut scazut de carbohidrati.

Sucurile dietetice si muraturile pot fi consumate fara limite. Aceste alimente pot fi introduse si la mesele principale, daca se doreste acest lucru. Alte alimente si bauturi cu putine calorii sunt: ardei, broccoli, varza, morcovi, castraveti, fasole verde, salata verde, ciuperci, mazare, rosii, dovlecei, otet balsamic, bulion, capere, roscove, salsa si cacao.

Avantajele dietei de 100 de calorii

Dieta de 100 de calorii este un tip de dieta care previne sentimentul de privare de alimente intalnit in cazul altor tipuri de regimuri alimentare. Aceasta dieta incurajeaza controlul portiilor, creste gradul de constientizare a continutului caloric al alimentelor si promoveaza comportamentele alimentare sanatoase. In cazul acestei diete, nu exista alimente interzise. Dieta incurajeaza pierderea progresiva in greutate, in limite sanatoase.

Este permis consumul limitat de alcool. Aceasta dieta include sfaturi pentru intretinerea numarului pierdut de kilograme, dupa renuntarea la planul dietetic.

Aspecte negative ale dietei de 100 de calorii

Dieta de 100 de calorii implica o vigilenta crescuta legata de numarul de portii consumate. De asemenea, dieta promoveaza consumul de "calorii goale" si alimente care nu sunt intotdeauna prea nutritive. Consecinta ar putea fi un dezechilibru nutritional.


Citeste si despre:

Cum sa consumati doar caloriile importante pentru sanatate si silueta Proteinele in dieta vegana Dieta cu calorii negative A urma o dieta poate fi usor sau greu Despre vara si prea multe calorii Dieta Zona 24 de moduri de a slabi fara dieta Medicii sau nutritionistii pot acum sa castige un venit pasiv din recomandarile de suplimente Cosuri cadou elegante, cele mai inspirate alegeri din 2024, pentru medici de top Dieta Medifast Pierdeti rapid in greutate cu dieta de 17 zile Caloriile lichide versus caloriile solide Dieta restrictiva caloric Dieta celor 3 ore Dieta pe timp de vara Dieta Ornish