Salata de sfecla si morcovi cu ghimbir
Actualizat: 16 Octombrie 2014
Salveaza articol
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate
Aceasta reteta combina proprietatile nutritionale ale sfeclei si morcovilor, fiind o arma puternica in prevenirea si tratarea constipatiei.
Continutul ridicat de fibre din aceste legume faciliteaza eliminarea reziduurilor alimentare din colon.
Ghimbirul este si el un aliment extrem de benefic pentru sistemul digestiv.
Ingrediente
- 250 grame de sfecla rosie rasa
- 250 de grame de morcov proaspat ras
- 2 lingurite de suc natural de mere
- 1 lingurita ulei de masline extravirgin
- 1 jumatate de lingurita de ghimbir proaspat ras
- un praf de sare mare
Mod de preparare
- Amestecati sfecla si morcovii intr-un bol de dimensiuni mari.
- Separat, combinati sucul de mere, uleiul de masline, ghimbirul si sarea, astfel incat sa obtineti un dressing omogen.
- Turnati dressingul peste legume si amestecati usor cu o spatula (sau cu mana).
- Consumati preparatul imediat.