Salata de sfecla si morcovi cu ghimbir

Actualizat: 16 Octombrie 2014
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

Aceasta reteta combina proprietatile nutritionale ale sfeclei si morcovilor, fiind o arma puternica in prevenirea si tratarea constipatiei.

Continutul ridicat de fibre din aceste legume faciliteaza eliminarea reziduurilor alimentare din colon.

Ghimbirul este si el un aliment extrem de benefic pentru sistemul digestiv.

Ingrediente

Mod de preparare

  1. Amestecati sfecla si morcovii intr-un bol de dimensiuni mari.
  2. Separat, combinati sucul de mere, uleiul de masline, ghimbirul si sarea, astfel incat sa obtineti un dressing omogen.
  3. Turnati dressingul peste legume si amestecati usor cu o spatula (sau cu mana).
  4. Consumati preparatul imediat.

Citeste si despre:

Arsurile stomacale: 10 sfaturi pentru sarbatori Dieta de 4 zile 6 moduri sa va detoxifiati organismul si sa va intariti imunitatea in mod natural Detoxifiere naturala de primavara Probiotice, prebiotice si enzime digestive: de ce sunt atat de importante pentru sanatatea organismului? De ce merg romanii la stomatolog? Pentru un zambet ca la Hollywood Detoxifierea ficatului si curatarea sangelui Retete sanatoase pentru detoxifierea organismului si mentinerea siluetei Cele mai bune si cele mai nocive alimente pentru dantura Alimentatia sanatoasa in sezonul rece