Salata de sfecla si morcovi cu ghimbir

Actualizat: 16 Octombrie 2014
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

Aceasta reteta combina proprietatile nutritionale ale sfeclei si morcovilor, fiind o arma puternica in prevenirea si tratarea constipatiei.

Continutul ridicat de fibre din aceste legume faciliteaza eliminarea reziduurilor alimentare din colon.

Ghimbirul este si el un aliment extrem de benefic pentru sistemul digestiv.

Ingrediente

Mod de preparare

  1. Amestecati sfecla si morcovii intr-un bol de dimensiuni mari.
  2. Separat, combinati sucul de mere, uleiul de masline, ghimbirul si sarea, astfel incat sa obtineti un dressing omogen.
  3. Turnati dressingul peste legume si amestecati usor cu o spatula (sau cu mana).
  4. Consumati preparatul imediat.

Citeste si despre:

Salata de sfecla cu branza Salata de pui cu morcovi si struguri Supa de morcovi cu ghimbir Sucul de sfecla rosie si hipertensiunea arteriala Supa crema de morcovi si dovleac cu ghimbir Prajitura cu morcovi si ananas Salata de ton cu avocado Tu esti atent la retractiile gingivale? Siguranta pe primul loc: cand seringa, branula si perfuzorul definesc siguranta clinica Salata de varza rosie cu mere Salata de avocado si rosii Supa de morcovi, ghimbir si miere Salata de somon cu piersici Salata asortata cu carne de curcan Supa simpla de morcovi Cocktail cu lamaie si ghimbir