Supa de morcovi cu ghimbir
Actualizat: 17 Octombrie 2014
Salveaza articol
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate
Dieta recomandata pentru persoanele care sufera de varsaturi implica suplimentarea imediata a aportului de lichide, prin supe dietetice sau sucuri de legume usoare.
Ingrediente
- 2 linguri unt nesarat
- 1 litru si jumatate de supa limpede de legume
- 1 kg morcovi curatati si feliati
- 2 linguri radacina de ghimbir rasa
- 1 praf de sare
- 1 lingura smanatana dietetica pentru gatit
- patrunjel proaspat, tocat marunt
Mod de preparare
- Puneti supa de legume la fiert intr-o oala mare la foc mediu, adaugati morcovii si ghimbirul. Asteptati sa dea in clocot, apoi acoperiti oala cu capac si dati focul la mic.
- Atunci cand morcovii devin foarte fragezi, luati oala de pe foc si introduceti legumele in blender (dupa ce se racesc putin), pentru a prepara un piure fin.
- Transferati apoi piureul inapoi in oala si adaugati smantana, amestecand continuu pentru omogenizare.
- Asezonati cu sare si piper si asteptati ca supa sa mai dea inca o data in clocot.
- Serviti supa cu patrunjel proaspat presarat deasupra.