Supa de morcovi, ghimbir si miere
Actualizat: 07 Noiembrie 2014
Salveaza articol
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate
Supele sunt preparate usor de consumat si foarte versatile, de aceea sunt feluri de mancare recomandate in regimul persoanelor cu tulburari de deglutitie.
Mai mult gust si mai multe calorii (pentru satisfacerea apetitului alimentar) pot fi asigurate de adaugarea unor mici cantitati de smantana, cascaval ras sau iaurt.
Ingrediente
- 2 lingurite ulei de masline
- 150 grame ceapa taiata marunt
- 20 grame radacina de ghimbir rasa
- 600 grame morcov proaspat ras
- 2 linguri suc proaspat de lamaie
- 1 lingurita miere
- un praf de sare
- 1 praf de piper
- 900 ml apa fiarta
Mod de preparare
- Incalziti uleiul de masline intr-o oala mare. Adaugati ceapa si sotati-o pana devine transparenta (nu o lasati sa se prajeasca).
- Turnati peste ghimbirul ras si lasati totul pe foc 10 minute, amestecand din cand un cand.
- Adaugati morcovul ras, mierea, sucul de lamaie si restul condimentelor.
- Amestecati ingredientele 1-2 minute, apoi turnati apa fiarta si lasati supa sa fiarba 45 de minute, la foc mic (daca lichidul scade prea mult, mai completati cu apa).
- Luati oala de pe foc si zdrobiti legumele cu instrumentul special de preparare a piureului sau cu mixerul vertical.
- Amestecati bine supa, astfel incat sa prinda o consistenta omogena.
- Serviti preparatul imediat.