Supa de morcovi, ghimbir si miere

Actualizat: 07 Noiembrie 2014
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

Supele sunt preparate usor de consumat si foarte versatile, de aceea sunt feluri de mancare recomandate in regimul persoanelor cu tulburari de deglutitie.

Mai mult gust si mai multe calorii (pentru satisfacerea apetitului alimentar) pot fi asigurate de adaugarea unor mici cantitati de smantana, cascaval ras sau iaurt.

Ingrediente

Mod de preparare

  1. Incalziti uleiul de masline intr-o oala mare. Adaugati ceapa si sotati-o pana devine transparenta (nu o lasati sa se prajeasca).
  2. Turnati peste ghimbirul ras si lasati totul pe foc 10 minute, amestecand din cand un cand.
  3. Adaugati morcovul ras, mierea, sucul de lamaie si restul condimentelor.
  4. Amestecati ingredientele 1-2 minute, apoi turnati apa fiarta si lasati supa sa fiarba 45 de minute, la foc mic (daca lichidul scade prea mult, mai completati cu apa).
  5. Luati oala de pe foc si zdrobiti legumele cu instrumentul special de preparare a piureului sau cu mixerul vertical.
  6. Amestecati bine supa, astfel incat sa prinda o consistenta omogena.
  7. Serviti preparatul imediat.

Citeste si despre:

Supa simpla de morcovi Supa de linte si morcovi Supa de cartofi dulci si ghimbir Mere coapte cu ghimbir si miere Supa de morcovi cu ghimbir Supa crema de morcovi si dovleac cu ghimbir Supa de linte Siguranta pe primul loc: cand seringa, branula si perfuzorul definesc siguranta clinica Controlul optim al transpiratiei excesive incepe primavara Supa crema de morcovi si curry Supa crema de rosii si anghinare Supa de varza Pui tras la tigaie cu ghimbir si miere Salata de sfecla si morcovi cu ghimbir Supa minestrone Dieta cu supa de varza - beneficii si riscuri