Salata de pui cu morcovi si struguri
Actualizat: 11 Noiembrie 2014
Salveaza articol
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate
Salata de morcovi si struguri este o masa foarte usoara si hranitoare pentru orice bolnav de diabet de tip 1. Ofera nutrientii necesari pentru energie si sanatate, dar satisface totodata si pofta de dulce, atat de "sacrificata" in timpul regimului.
Ingrediente:
- 3 morcovi dati pe razatoare
- 1/2 piept de pui fiert sau gatit la aburi, taiat cubulete
- 2 mere mici, taiate cubulete
- 10 boabe de struguri
- 1 1/2 pahare de iaurt cu continut scazut de grasimi
- 1 lingurita suc de lamaie
- 1/2 lingurita scortisoara
- 1/2 lingurita nucsoara
Mod de preparare:
Amesteca puiul, morcovii si fructele intr-un bol. Separat, prepara dressingul pentru salata, amestecand iaurtul, scortisoara si nucsoara, apoi toarna-l peste restul ingredientelor si amesteca-le bine, pana cand sosul invaluie puiul si vegetalele. Se serveste imediat dupa preparare.