Supa crema de morcovi si dovleac cu ghimbir

Actualizat: 23 Octombrie 2014
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

O dieta potrivita in controlul dislipidemiei presupune limitarea grasimilor provenite din alimente de origine animala.

Aceasta supa vegetala este perfecta pentru reducerea nivelului de colesterol prin alimentatie, fiind bogata in vitamine, minerale, fibre si alti fitonutrienti esentiali.

Ingrediente

Mod de preparare

  1. Incalziti uleiul de masline intr-o oala mare si sotati morcovii si ceapa, pana se inmoaie.
  2. Adaugati usturoiul, ghimbirul, dovleacul si marul si amestecati continuu, pana cand ingrediente se fragezesc.
  3. Adaugati supa de legume si sarea, reduceti focul si lasati supa la fiert, acoperita, timp de 45 de minute.
  4. Cu o spatula de strecurat, luati ingredientele tari din supa si procesati-le in blender, pana obtineti un piure fin.
  5. Transferati-le la loc in oala si lasati supa sa mai dea inca o data in clocot.
  6. Garnisiti cu bucatile de pere si serviti preparatul cu cate o felie de paine integrala prajita (reteta este pentru patru portii).

Citeste si despre:

Supa crema de dovleac Supa de linte si morcovi Supa de cartofi dulci si ghimbir Supa simpla de morcovi Supa de morcovi cu ghimbir Supa crema de rosii si anghinare Supa crema de spanac cu smantana Rutina de ingrijire a dermatologilor - 5 secrete pe care le poti incerca si tu Cat costa fertilizarea in vitro (FIV)? De ce pretul exact este greu de estimat Supa crema de rosii Supa crema de morcovi si curry Supa de morcovi, ghimbir si miere Supa crema de legume verzi Supa de toamna cu dovleac Retete sanatoase pentru detoxifierea organismului si mentinerea siluetei Supa crema de conopida