Prajitura cu morcovi si ananas
Actualizat: 12 Decembrie 2014
Salveaza articol
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate
Prajitura cu morcovi si ananas este un desert savuros, care poate fi introdus in regimul alimentar al pacientilor diagnosticati cu insuficienta renala sau alte boli de rinichi.
Ingrediente
- 470 g morcovi rasi
- 235 ml ananas din conserva
- 400 g zahar
- 355 ml ulei din samburi de struguri
- 3 oua
- 12 lingurita extract de vanilie
- 470 g faina
- 12 lingurita scortisoara
- 12 lingurita bicarbonat de sodiu
- 14 lingurita sare
Mod de preparare
- Inmoaie morcovii rasi in apa, timp de patru ore, apoi strecoara-i si stoarce-i de zeama.
- Scurge bine si ananasul de zeama si paseaza-l.
- Amesteca ouale, uleiul, zaharul si vanilia intr-un vas. Intr-un bol separat, amesteca faina, scortisoara, bicarbonatul de sodiu si sarea.
- Adauga, treptat, amestecul de faina peste cel de oua. Incorporeaza la final morcovii si ananasul si toarna aluatul obtinut intr-o forma de prajituri (20 cm X 30 cm).
- Baga prajitura la cuptor, la 175 grade Celsius, timp de 50-60 de minute.