Salata de pui cu grepfrut

Actualizat: 08 Octombrie 2014
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

Alimentatia recomandata pentru afectiunile colecistului presupune un consum sporit de alimente bogate in fibre (paine integrala, orez brun etc.), carne slaba de pui sau peste, fructe si legume proaspete, precum si lactate degresate.

Grepfruitul, in special, este recomandat in controlul afectiunilor biliare.

Ingrediente

Mod de preparare

  1. Introduceti intr-un bol mare iaurtul, zeama de lamaie, cimbrul, sarea si piperul.
  2. Amestecati bine ingredientele si puneti sosul deoparte.
  3. Separat, taiati pieptul de pui in bucati mici si curatati grepfrutul de coaja, astfel incat sa alegeti doar pulpa.
  4. Feliati morcovul cat mai fin sau taiati-l cubulete.
  5. Spalati marul, decojiti-l, indepartati cotorul si taiati-i pulpa in bucati potrivite.
  6. Amestecati puiul, grepfrutul si marul cu sosul preparat initial si puneti totul la frigider.
  7. Spalati salata verde, indepartati apa in exces cu un servetel si asezati frunzele pe suprafata unui bol mare.
  8. Turnati peste compozitia cu pui si fructe, apoi presarati deasupra patrunjelul verde.
  9. Serviti imediat.

Citeste si despre:

Salata de pui cu paste Salata de pui cu creveti Salata de pui cu morcovi si struguri Salata cu pui, masline si portocale Salata de pui cu legume Dieta cu grepfrut Salata de ton cu avocado Siguranta pe primul loc: cand seringa, branula si perfuzorul definesc siguranta clinica Controlul optim al transpiratiei excesive incepe primavara Salata de varza rosie cu mere Salata de pui cu mere Salata de somon cu piersici Cuscus cu pui si dovlecel Salata asortata cu carne de curcan Orez fiert cu broccoli si pui Salata de pui cu mere si nuci