Ingrediente
Pentru sos:
1/2 ceasca cu otet din vin;
4 catei de usturoi pisati;
1 lingura de ulei de masline extra virgin;
1 lingura de ceapa rosie tocata marunt;
1 lingura de tellina tocata marunt;
piper negru dupa gust.
Pentru salata
4 bucati piept de pui fara piele;
2 catei de usturoi;
8 foi de frunze de salata, spalate si uscate;
16 masline negre mari;
1 portocala decojita si feliata;
Mod de preparare:
Pentru sos, amestecati intr-un bol mic, otetul, usturoiul, uleiul de masline, ceapa, telina si piperul. Se baga la rece. Incingeti gratarul si frecati bine pieptul de pui cu usturoi. Carnea de pui nu trebuie sa fie mai groasa de 1 cm. Puneti-o pe gratar si lasati-o sa se patrunda bine. Cand este gata, taiati pieptul fasii. Aranjati 2 foi de salata, 4 masline si 1/4 felii de portocale pe o farfurie. Apoi puneti puiul pe care il veti stropi cu sos. Serviti imediat.
Informatii nutritionale/per portie:
Calorii 250
Proteine 29g
Carbohidrati 14g
Grasimi totale 7g
Grasimi saturate 1g
Grasimi monosaturate 4g
Colesterol 65mg
Sodiu 264g
Fibre 4g
Potasiu 698mg
Calciu 108mg