Salata cu pui, masline si portocale

Actualizat: 22 Septembrie 2014
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

Ingrediente
Pentru sos:
1/2 ceasca cu otet din vin;
4 catei de usturoi pisati;
1 lingura de ulei de masline extra virgin;
1 lingura de ceapa rosie tocata marunt;
1 lingura de tellina tocata marunt;
piper negru dupa gust.

Pentru salata
4 bucati piept de pui fara piele;
2 catei de usturoi;
8 foi de frunze de salata, spalate si uscate;
16 masline negre mari;
1 portocala decojita si feliata;

Mod de preparare:
Pentru sos, amestecati intr-un bol mic, otetul, usturoiul, uleiul de masline, ceapa, telina si piperul. Se baga la rece. Incingeti gratarul si frecati bine pieptul de pui cu usturoi. Carnea de pui nu trebuie sa fie mai groasa de 1 cm. Puneti-o pe gratar si lasati-o sa se patrunda bine. Cand este gata, taiati pieptul fasii. Aranjati 2 foi de salata, 4 masline si 1/4 felii de portocale pe o farfurie. Apoi puneti puiul pe care il veti stropi cu sos. Serviti imediat.

Informatii nutritionale/per portie:
Calorii 250
Proteine 29g
Carbohidrati 14g
Grasimi totale 7g
Grasimi saturate 1g
Grasimi monosaturate 4g
Colesterol 65mg
Sodiu 264g
Fibre 4g
Potasiu 698mg
Calciu 108mg


Citeste si despre:

Salata de pui cu paste Salata Caesar Pui cu sos dulce, la cuptor Salata de pui cu creveti Salata de pui cu morcovi si struguri Salata orientala Pui cu sos Ghid pentru ingrijirea piciorului diabetic: cum sa previi complicatiile Secretul unui ten impecabil: Cum sa scapi rapid de cosuri si pete Frigarui cu branza de capra si masline Beneficiile sucului de portocale Uleiul de masline: beneficii si utilizare Cartofi dulci cu aroma de portocale Salata de pui cu legume Cocktail de portocale Julius Minune intr-un bol: salata de fructe