Orez cu legume

Actualizat: 19 Noiembrie 2014
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

Orezul cu legume gatite la aburi este un preparat grozav pentru pacientii care sufera de gastrita sau ulcer gastric, prevenind formarea aciditatii si iritatia mucoasei stomacului. Iata o reteta simpla si rapida:


Ingrediente:

Mod de preparare:

  1. Pune apa in oala, asezoneaz-o cu sare si ulei de floarea soarelui si pune-o pe foc.
  2. Cand incepe sa fiarba, adauga orezul, lasandu-l sa fiarba pana cand absoarbe apa.
  3. Separat, pune legumele taiate bucati intr-un steamer timp de 30 de minute (pentru gatire la aburi).
  4. Scoate legumele intr-un bol si asezoneaza-le cu ulei de masline, suc de lamaie si sare de mare, apoi serveste-le alaturi de orez cald.

Citeste si despre:

Dieta cu orez Cum sa mancati mai multe legume verzi Orezul brun vs orezul alb - beneficii si atentionari 10 legume cu continut redus de carbohidrati Rolul benefic al prebioticelor: afla in ce fructe si legume le gasesti Fructele si legumele nespalate te pot imbolnavi – parazitii intestinali Legume bogate in proteine #roboterapeut, un aparat de top in orasul medical, care te ajuta sa mergi mai departe, mai usor! Urgenta stomatologica. Semnele care ar trebui sa te trimita imediat la dentist Alimentatia sanatoasa 7 salate pe care copiii le vor adora Dieta Sonoma Aliatii organismului in sezonul rece: antioxidantii Invata sa te hranesti sanatos: top alimente recomandate si alimente nesanatoase Dieta BRAT: recuperarea in urma tulburarilor gastrointestinale Fructe si legume de iarna. Conditii de depozitare si moduri de preparare
Cere sfatul medicului ×