Orez cu legume
Actualizat: 19 Noiembrie 2014
Salveaza articol
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate
Orezul cu legume gatite la aburi este un preparat grozav pentru pacientii care sufera de gastrita sau ulcer gastric, prevenind formarea aciditatii si iritatia mucoasei stomacului. Iata o reteta simpla si rapida:
Ingrediente:
- 1 cana de orez tinut in apa cu o zi inainte
- 3 cani de apa sau supa de legume
- 2 linguri de ulei de floarea soarelui
- 1 lingura de ulei de masline
- 1 lamaie
- 1/2 conopida
- 1 pumn de spanac
- 1 broccoli
- 1 morcov
- sare de mare
Mod de preparare:
- Pune apa in oala, asezoneaz-o cu sare si ulei de floarea soarelui si pune-o pe foc.
- Cand incepe sa fiarba, adauga orezul, lasandu-l sa fiarba pana cand absoarbe apa.
- Separat, pune legumele taiate bucati intr-un steamer timp de 30 de minute (pentru gatire la aburi).
- Scoate legumele intr-un bol si asezoneaza-le cu ulei de masline, suc de lamaie si sare de mare, apoi serveste-le alaturi de orez cald.