Orez cu legume

Actualizat: 19 Noiembrie 2014
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

Orezul cu legume gatite la aburi este un preparat grozav pentru pacientii care sufera de gastrita sau ulcer gastric, prevenind formarea aciditatii si iritatia mucoasei stomacului. Iata o reteta simpla si rapida:


Ingrediente:

Mod de preparare:

  1. Pune apa in oala, asezoneaz-o cu sare si ulei de floarea soarelui si pune-o pe foc.
  2. Cand incepe sa fiarba, adauga orezul, lasandu-l sa fiarba pana cand absoarbe apa.
  3. Separat, pune legumele taiate bucati intr-un steamer timp de 30 de minute (pentru gatire la aburi).
  4. Scoate legumele intr-un bol si asezoneaza-le cu ulei de masline, suc de lamaie si sare de mare, apoi serveste-le alaturi de orez cald.

Citeste si despre:

Dieta cu orez Ciuperci umplute cu legume Supa crema de legume verzi Supa de legume cu porumb Supa de legume Fasole rosie cu legume Cum sa mancati mai multe legume verzi Siguranta pe primul loc: cand seringa, branula si perfuzorul definesc siguranta clinica Controlul optim al transpiratiei excesive incepe primavara Stresul poate cauza ulcer gastric? Orez cu legume preparate la aburi Supa de legume cu orez brun 10 legume cu continut redus de carbohidrati Orez brun cu legume la cuptor Salata de legume cu peste Salata de pui cu legume