Orez brun cu legume la cuptor

Actualizat: 02 Octombrie 2014
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

Alimentatia este o componenta de baza a tratamentului pentru hepatita.

Dieta recomandata exclude pe cat posibil sodiul, alimentele prajite, produsele dificil de digerat si grasimile saturate.

Ingrediente

Mod de preparare

  1. Preincalziti cuptorul la 200 de grade Celsius.
  2. Incalziti uleiul intr-o oala de mari dimensiuni.
  3. Adaugati ceapa si ardeiul gras si lasati-le la sotat, pana devin transparente.
  4. Adaugati usturoiul si cimbrul, apoi adaugati broccoli-ul si morcovul.
  5. Asezonati cu sare si piper.
  6. Amestecati orezul si lintea.
  7. Ungeti o tava de copt cu putin ulei de masline, puneti un strat din amestecul cerealelor, apoi un strat cu jumatate din compozitia legumelor si inca unul de branza.
  8. Deasupra asezati inca un strat de cereale, unul de legume si unul de branza.
  9. Lasati totul la copt timp de 20 de minute.

Citeste si despre:

Orez brun cu carne de curcan Somon pe gratar cu garnitura de orez brun Supa de legume cu orez brun Orezul brun vs orezul alb - beneficii si atentionari Orez cu legume Dieta cu orez Orez brun cu oua si mazare O vizita de referinta: Dr. Richard G. Fessler, pionier in neurochirurgie, la Bucuresti 5 tipuri de interventii in care poate fi utilizat robotul Brainlab Salata de orez brun cu pui Orez fiert cu broccoli si pui Orez cu legume preparate la aburi Budinca de orez cu pere si scortisoara Cotlet de porc la cuptor Cartofi la cuptor cu parmezan Orez cu sos iute