Orez brun cu legume la cuptor
Actualizat: 02 Octombrie 2014
Salveaza articol
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate
Alimentatia este o componenta de baza a tratamentului pentru hepatita.
Dieta recomandata exclude pe cat posibil sodiul, alimentele prajite, produsele dificil de digerat si grasimile saturate.
Ingrediente
- 2 linguri ulei de masline
- 1 ceapa mica taiata marunt
- 2 ardei rosii taiati fin
- 2 catei de usturoi pisati
- 1 lingurita cimbru uscat
- 3 morcovi opariti si taiati rondele subtiri
- 3-4 florete de broccoli gatite de aburi
- un praf piper negru
- 400 grame orez brun bine fiert
- 230 grame linte fiarta
- 170 grame branza degresata (la alegere)
Mod de preparare
- Preincalziti cuptorul la 200 de grade Celsius.
- Incalziti uleiul intr-o oala de mari dimensiuni.
- Adaugati ceapa si ardeiul gras si lasati-le la sotat, pana devin transparente.
- Adaugati usturoiul si cimbrul, apoi adaugati broccoli-ul si morcovul.
- Asezonati cu sare si piper.
- Amestecati orezul si lintea.
- Ungeti o tava de copt cu putin ulei de masline, puneti un strat din amestecul cerealelor, apoi un strat cu jumatate din compozitia legumelor si inca unul de branza.
- Deasupra asezati inca un strat de cereale, unul de legume si unul de branza.
- Lasati totul la copt timp de 20 de minute.