Supa de legume

Actualizat: 03 Octombrie 2014
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

Supa de legume este un preparat recomandat pacientilor care sufera de tulburari ale colecistului (fierii), insa trebuie sa respecte cateva reguli de preparare, pentru a nu dauna starii de sanatate. Iata o reteta adaptata pentru aceste tulburari:

Ingrediente:

Mod de preparare:

Spala bine legumele si toaca-le. Pune o oala cu apa pe foc, si, cand da in clocot, adauga telina si morocovul, intrucat radacinoasele fierb mai greu. Lasa-le sa fiarba cam 10 minute, dupa care adauga fasolea verde, ardeiul si dovleceii. Lasa totul sa fiarba pana cand legumele se inmoaie. La sfarsit, adauga patrunjel tocat marunt.

Daca supa nu iti place "limpede" (alba), poti adauga si cateva rosii la fiert. Nu o asezona cu sare, condimente sau ulei, intrucat sunt contraindicate in tulburarile de colecist. Poti consuma supa cu paine prajita.


Citeste si despre:

Profitati de vara - imbogatiti-va dieta cu legume proaspete! Cat inseamna o portie de fructe sau legume? 5 supe care ne ajuta sa slabim Dieta cu supa de varza Cele mai sanatoase fructe si legume de toamna Cum sa mancati mai multe legume verzi Dieta cu supa de varza - beneficii si riscuri Ce inseamna, de fapt, un produs cosmetic NATURAL? Top 5 lucruri esentiale pe care sigur nu le stiai despre Omega-3 Beneficiile legumelor de primavara pentru sanatate 10 legume cu continut redus de carbohidrati 5 legume mai putin comune si cum pot fi consumate Alimentatia si varsta - Rolul fibrelor in dieta Capsunile: surse naturale de antioxidanti Alimentatia sanatoasa Dieta Sacred Heart
Cere sfatul medicului ×