Supa de legume

Actualizat: 03 Octombrie 2014
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

Supa de legume este un preparat recomandat pacientilor care sufera de tulburari ale colecistului (fierii), insa trebuie sa respecte cateva reguli de preparare, pentru a nu dauna starii de sanatate. Iata o reteta adaptata pentru aceste tulburari:

Ingrediente:

Mod de preparare:

Spala bine legumele si toaca-le. Pune o oala cu apa pe foc, si, cand da in clocot, adauga telina si morocovul, intrucat radacinoasele fierb mai greu. Lasa-le sa fiarba cam 10 minute, dupa care adauga fasolea verde, ardeiul si dovleceii. Lasa totul sa fiarba pana cand legumele se inmoaie. La sfarsit, adauga patrunjel tocat marunt.

Daca supa nu iti place "limpede" (alba), poti adauga si cateva rosii la fiert. Nu o asezona cu sare, condimente sau ulei, intrucat sunt contraindicate in tulburarile de colecist. Poti consuma supa cu paine prajita.


Citeste si despre:

Supa crema de legume verzi Supa de linte si morcovi Supa de legume cu porumb Supa de pui Supa de vita cu legume Supa minestrone Supa simpla de morcovi Siguranta pe primul loc: cand seringa, branula si perfuzorul definesc siguranta clinica Controlul optim al transpiratiei excesive incepe primavara Supa de linte cu tofu Supa de legume toscana Supa de cartofi dulci si ghimbir Dieta cu supa de varza Supa usoara de pui si porumb Supa de legume in stil indian Supa toscana de fasole alba