Cotlet de porc la cuptor

Actualizat: 22 Septembrie 2014
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

Ingrediente:

Mod de preparare:

  1. Se preincalzeste cuptorul la 200 grade C. Intr-o tigaie se prajeste cotletul la foc mediu in ulei, la foc mediu, pana se rumeneste. Cotletele se scot si se pun intr-o cratita sau vas termorezistent.
  2. Se amesteca orezul si telina, ceapa peste orez. Se pune apa peste ele.
  3. Se lasa cam 3 minute dupa ce apa ajunge la punctul de fierbere.
  4. Se adauga restul ingredientelor cu exceptia piperului verde si se mai lasa 2 minute la fiert, amestecand incontinuu. Apoi, compozitia se toarna peste cotletul de porc.
  5. Se acopera cu folie de aluminiu si se lasa la cuptor, timp de 60-70 de minute sau pana cand orezul este fiert si cotletul de porc este gatit (poate fi patruns cu usurinta cu furculita).
  6. Indepartati folia si puneti piperul gras si inelele de ardei deasupra, lasati tava sau vasul la copt inca 10-15 minute sau pana cand ardeiul gras este copt.

Va dorim pofta buna!


Citeste si despre:

Carnea de porc: beneficii si riscuri Medalion de porc Friptura de porc cu mere glazurate Beneficii si efecte adverse ale carnii de porc Riscurile ascunse ale consumului de carne de porc Alimente mai putin sanatoase care pot contribui la scaderea in greutate Alimentele care ingrasa pe timpul verii O vizita de referinta: Dr. Richard G. Fessler, pionier in neurochirurgie, la Bucuresti 5 tipuri de interventii in care poate fi utilizat robotul Brainlab Pesta porcina africana se transmite la om? Budinca de orez cu pere si scortisoara Orez brun cu carne de curcan Somon pe gratar cu garnitura de orez brun Optiuni alimentare: ce tipuri de carne sa alegem Orez fiert cu broccoli si pui Orez brun cu legume la cuptor