Somon pe gratar cu garnitura de orez brun

Actualizat: 02 Octombrie 2014
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

Somonul pe gratar cu orez brun este o reteta perfecta pentru dieta bolnavilor de anemie, intrucat este preparata din ingrediente bogate in fier, mineralul cu rol esential in combaterea acestei afectiuni:

Ingrediente:

Mod de preparare:

Inmoaie orezul in apa rece, timp de o ora. Intre timp, caleste ceapa tocata marunt si morcovul feliat intr-o tigaie cu putin ulei de masline. Dupa cateva minute, adauga orezul brun si mazarea. Amesteca bine, apoi toarna apa si lasa totul sa fiarba cam 5-7 minute. Adauga si sosul de soia deasupra, fara a amesteca, si acopera tigaia cu un capac. Lasa orezul sa fiarba pana absoarbe toata apa.

Asezoneaza somonul cu sare si ulei de masline si pune-l pe gratarul sau grillul incins, timp de 2-3 minute pe fiecare parte. Somonul se serveste cu felii de lamaie pe deasupra si garnitura de orez cu mazare.


Citeste si despre:

Orez brun cu carne de curcan Somon la gratar II Somon la gratar I Orezul brun vs orezul alb - beneficii si atentionari Burger cu somon Budinca de orez cu pere si scortisoara Salata de somon cu piersici Diminetile tale pot incepe fara durere de spate Colagenul in curele de slabire: cum sustine pielea si articulatiile in timpul pierderii in greutate Supa de legume cu orez brun Salata de orez brun cu pui Dieta cu orez Orez brun cu oua si mazare Orez brun cu legume la cuptor Sandvici cu ou si somon Orez fiert cu broccoli si pui