Orez brun cu carne de curcan

Actualizat: 02 Februarie 2015
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

Orezul brun cu carne de curcan poate fi consumat in zilele imediat urmatoare episoadelor de varsaturi, fiind usor de tolerat de stomacul sensibilizat. Cu doar 450 kcal pentru o portie, este un pranz satios si hranitor, excelent pentru intreaga familie.

Ingrediente:

Mod de preparare:

Preincalziti cuptorul la 220 de grade Celsius. Intr-o oala medie, la foc potrivit, amestecati orezul, sarea mare, trei sferturi din cantitatea de supa si un pahar de apa. Acoperiti cu un capac si lasati totul la fiert 45 de minute.

Intre timp, tapetati o tava cu hartie de pergament, ungeti bucatile de curcan cu ulei, asezonati carnea cu sare, piper si sos de soia, apoi coaceti carnea 50 de minute. Transferati friptura pe un blat, invelita in folie.

Introduceti spanacul, restul supei de legume si ceapa verde in oala cu orezul. Feliati friptura de curcan si serviti-o alaturi de pilaf, dupa ce se raceste bine.


Citeste si despre:

Beneficiile consumului de carne de curcan Orezul brun vs orezul alb - beneficii si atentionari 3 cereale integrale pe care sa le consumati mai des in retete sanatoase 10 alimente indicate in prevenirea stresului! Curcan vs. pui: beneficii nutritionale Optiuni alimentare: ce tipuri de carne sa alegem Dieta asiatica Probiotice, prebiotice si enzime digestive: de ce sunt atat de importante pentru sanatatea organismului? De ce merg romanii la stomatolog? Pentru un zambet ca la Hollywood Secretele alimentatiei sanatoase si ale portiilor controlate Alimentatia sanatoasa Alimente bogate in fier Patru reguli de respectat cand prepari masa copiilor Cum sa urmati corect un regim alimentar vegetarian Carbohidratii care aduc beneficii dietei Plan de detoxifiere pentru 7 zile