Medalion de porc
Actualizat: 17 Noiembrie 2014
Salveaza articol
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate
Ingrediente:
Sos pentru marinat
- 1/4 ceasca sirop de artar
- 1/4 ceasca de mustar
- 2 linguri de otet de vin rosu
- 2 catei de usturoi fin tocat
- 1/2 lingurita praf de chili
- 2 felii de carne de porc cam de 2 cm
- 1 lingura de ulei
- 3 linguri de unt
- 1/4 ceasca de vin alb sau suc de mere neindulcit
- sare si piper
- 16 bucati de pecan (tocat) - optional
Mod de preparare:
- Intr-o punga inchisa ermetic se adauga toate ingredientele pentru marinat si se amesteca bine. Se pune in punga carnea de porc si se lasa la frigider pentru 2 ore sau mai mult.
- Carnea de porc se scurge. Sosul se pastreaza pentru a se utiliza mai tarziu. Intr-o tigaie mare se prajesc medalioanele in ulei si o lingura de unt, cate 2-3 minute pe fiecare parte pana capata o culoare aurie. Se adauga sare si piper. Se scot medalioanele si se pun pe o farfurie unde se acopera cu o folie de hartie. In tigaie se adauga in care s-a marinat carnea si vinul. Se lasa la foc iute pana incepe sa fiarba sosul. Se miscoreaza focul si se adauga restul de unt. Se adauga sosul peste carnea de porc din farfurie si deasupra se pune pecanul.
Va dorim pofta buna!