Testari gratuite pentru masurarea tensiunii arteriale, la Spitalul Coltea

Actualizat: 14 Mai 2019
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

In Romania, aproximativ 7,4 milioane de persoane sufera de hipertensiune arteriala, afectiune cardiovasculara care produce cele mai multe decese la nivel mondial, conform celui mai recent studiu efectuat de Societatea Internationala de Hipertensiune Arteriala.

Hipertensiunea arteriala (HTA), una dintre cele mai frecvente afectiuni cardiovasculare, reprezinta o importanta problema de sanatate, cu o prevalenta in continua crestere.

Importanta diagnosticarii si tratarii acestei patologii rezida in preventia complicatiilor severe ce deriva din aceasta boala (accident vascular cerebral, infarct miocardic, insuficienta cardiaca, aritmii etc).

Pentru ca de cele mai multe ori, HTA este diagnosticata tardiv, controlul periodic chiar si in absenta simptomelor ar putea preveni aparitia complicatiilor.

Pentru a creste nivelul de constientizare cu privire la HTA, Fundatia Viata fara Hipertensiune lanseaza pe 17 mai 2019 (Ziua Mondiala a Hipertensiunii Arteriale) o campanie de informare si educare medicala pentru publicul general cu privire la hipertensiunea arteriala si riscurile acestei boli.

Obiectivul campaniei consta in cresterea numarului de persoane care isi masoara tensiunea arteriala regulat, a celor care adopta un stil de viata care sa previna aparitia hipertensiunii arteriale, precum si cresterea numarului de persoane cu hipertensiune arteriala controlata.

In acest context, se vor face testari gratuite pentru masurarea tensiunii arteriale si promovarea monitorizarii corecte si constante ale acesteia. Testarile gratuite vor avea loc pe 17 mai 2019 in Bucuresti, la Spitalul Coltea, intre orele 09.00 si 17.00 si au drept tinta identificarea pacientilor hipertensivi, necunoscuti anterior, precum si a celor cunoscuti hipertensivi, dar necontrolati.


Citeste si despre:

Dieta DASH pentru scaderea tensiunii arteriale Tensiunea arteriala oscilanta si riscurile acesteia Tensiunea arteriala Cum sa iti monitorizezi tensiunea arteriala acasa la tine Legatura dintre tensiunea arteriala, dieta si greutatea corporala Cartofii mov sau violeti scad tensiunea arteriala Factori care modifica tensiunea arteriala Cei mai importanti medici din Romania in imagistica sanului prezenti la Bucuresti cu ultimele noutati in domeniu Colicile la sugari: sfaturi practice pentru parinti 9 obiceiuri sanatoase pentru reducerea hipertensiunii arteriale Monitorizarea tensiunii arteriale si efectele hipertensiunii asupra organismului Alimente care pot scadea tensiunea arteriala 12 modalitati de a scadea tensiunea arteriala in mod natural Cum ne putem feri de infectiile din spital? Infectia cu COVID-19: masuri de urmat atunci cand mergi la spital Infectiile nosocomiale - infectiile contactate in spital sau alte unitati medicale