Crostini cu dovleac
Actualizat: 02 Octombrie 2014
Salveaza articol
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate
Un regim alimentar recomandat pentru controlul diareei este unul care exclude pe cat posibil aportul de grasimi (optati pentru alimente care au in compozitie mai putin de 5 grame de grasime).
Urmariti totodata si suplimentarea lichidelor.
Ingrediente
- 1 dovleac mic, taiat pe jumatate si curatat de seminte
- 1 jumatate de lingura de ulei de masline extravirgin
- 3 cepe mari, taiate marunt
- un praf de sare
- un praf de piper
- 1 bagheta frantuzeasca taiata felii subtiri
- 3 linguri de unt de migdale
Mod de preparare
- Preincalziti cuptorul la 200 de grade Celsius.
- Puneti dovleacul intr-o tava tapetata cu hartie de copt, cu partea taiata in jos si lasati-l la copt timp de 45 de minute.
- Dupa ce observati ca pulpa s-a inmuiat suficient, adunati-o cu o lingura si transferati-o ina recipientul blenderului.
- Incalziti jumatate din cantitatea de ulei intr-o tigaie mica la foc mediu, adaugati ceapa, sare si piperul si lasati-o la prajit timp de 5 minute, pana devine aurie.
- Intre timp, ungeti feliile de paine cu restul de ulei si puneti-le la copt timp de 8-10 minute, pana devin aurii.
- Adaugati ceapa calita si untul de migdale in blender, alaturi de dovleac si procesati pana obtineti un piure omogen.
- Intindeti pasta obtinuta pe feliile de franzela coapta si consumati preparatul imediat.