Papanasi de dovleac cu salvie

Actualizat: 22 Decembrie 2014
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

Aceasta reteta de papanasi este recomandata in tulburarile de deglutitie, datorita atat usurintei cu care preparatul poate fi consumat, cat si ingredientelor cu valoare nutritiva ridicata.

Amestecul de arome este imbietor, iar aportul de nutrienti este unul potrivit pentru o dieta echilibrata.

Ingrediente

Mod de preparare

  1. Preincalziti cuptorul la 180 de grade Celsius.
  2. Asezati dovleacul intr-o tava de copt si coaceti-l timp de o ora, pana devine foarte moale.
  3. Lasati-l apoi la racit, pasati-l si amestecati-l cu ouale, coaja de lamaie, parmezanul ras, sarea, piperul si nucsoara.
  4. Incorporati faina, amestecand dinamic, astfel incat compozitia sa se desprinda usor de marginile bolului.
  5. Daca este nevoie, mai completati cu faina.
  6. Puneti o oala mare cu apa la fiert, in care adaugati putina sare.
  7. Dupa ce da in clocot, turnati cate o lingurita din compozitia cu dovleac si lasati papanasii la fiert (se vor ridica singuri la suprafata).
  8. Luati-i din oala cu o sita si asezati-i pe prosoape de hartie la uscat.
  9. Topiti untul intr-o tigaie, adaugati frunzele de salvie si prajiti papanasii pe ambele parti.
  10. Serviti imediat, cu parmezan ras.

Citeste si despre:

Placinta cu dovleac De ce este bine sa consumi seminte de dovleac. 8 beneficii miraculoase Supa crema de dovleac Semintele de dovleac, un adevarat elixir pentru sanatate! Pui cu lamaie si salvie Crostini cu dovleac Briose cu dovleac Siguranta pe primul loc: cand seringa, branula si perfuzorul definesc siguranta clinica Controlul optim al transpiratiei excesive incepe primavara Supa de toamna cu dovleac Salata de dovleac cu spanac Supa de dovleac cu lapte Smoothie cu banane si dovleac Prajitura cu dovleac si stafide Retete sanatoase de toamna Supa crema de morcovi si dovleac cu ghimbir