Prajitura cu dovleac si stafide
Actualizat: 18 Decembrie 2014
Salveaza articol
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate
Persoanele care sufera de hepatita pot consuma deserturi usoare, preparate in mod dietetic.
Prajitura cu fructe de mai jos este usor de digerat si contine ingrediente cu valoare nutritiva ridicata, doua calitati importante ale preparatelor recomandate in afectiunile hepatice.
Ingrediente
- 100 grame stafide
- 3 linguri suc de fructe natural (la alegere)
- 250 grame dovleac crud taiat cuburi
- 2 oua, batute bine
- 120 ml suc de mere
- 120 ml lapte degresat
- 75 grame nuci maruntite
- 1 lingurita scortisoara praf
- 1 lingurita mix condimente prajituri
- 120 grame faina alba cu agent de crestere
- 120 grame faina integrala cu agent de crestere
- 1 jumatate lingurita bicarbonat de sodiu
Mod de preparare
- Lasati stafidele in sucul de fructe la inmuiat peste noapte.
- Preincalziti cuptorul la 180 de grade Celsius si tapetati o tava de copt (cu diametru de 20 cm) cu hartie de tapetat.
- Gatiti dovleacul la cuptorul cu microunde 8-10 minute, pana se inmoaie, apoi transformati-l intr-o pasta la blender si puneti piureul deoparte la racit.
- Amestecati pasta de dovleac, ouale, sucul de mere si laptele intr-un bol mare.
- Adaugati stafidele inmuiate, nucile si condimentele. Incorporati cele doua tipuri de faina si bicarbonatul de sodiu in compozitie.
- Turnati aluatul in tava de copt si coaceti prajitura timp de 10 minute la 200 de grade Celsius, apoi setati cuptorul la 180 de grade Celsius si continuati coacerea timp de o ora, o ora si un sfert.