Briose cu dovleac
Actualizat: 09 Octombrie 2014
Salveaza articol
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate
In duodenita, aportul glucidic trebuie sa fie asigurat prin dulciuri si preparate fainoase.
Dovleacul completeaza aportul de vitamine si minerale de care organismul poate fi privat din pricina digestiei dificile.
Ingrediente
- 350 grame faina alba
- 5 linguri de zahar
- 3 lingurite praf de copt
- 1 lingurita sare
- 200 ml lapte
- 40 ml ulei vegetal
- 30 grame unt
- 1 lingurita extract de vanilie
- 4 oua mari
- 250 grame dovleac taiat cubulete
- 1 lingurita scortisoara
- 4 linguri fulgi de ciocolata
Mod de preparare
- Preincalziti cuptorul la 190 de grade Celsius.
- Amestecati faina, zaharul, praful de copt si sarea.
- Turnati ingredientele in bolul mixerului si adaugati untul.
- Procesati 30 de secunde, apoi adaugati laptele, uleiul, vanilia si 3 oua.
- Procesati pana cand obtineti o compozitie omogena.
- Adaugati in compozitie al patrulea ou batut, dovleacul, scortisoara si fulgii de ciocolata.
- Turnati aluatul in formele pentru briose si coaceti timp de 18 minute.