Salata de dovleac cu spanac

Actualizat: 18 Noiembrie 2014
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

Atat dovleacul, cat si spanacul sunt alimente recomandate in regimul unui bolnav de ciroza hepatica.

Modul de preparare dietetic al acestei retete vine in completarea beneficiilor sale in dieta benefica afectiunilor hepatice cronice.

Ingrediente

Mod de preparare

  1. Asezonati dovleacul cu 2 lingurite de ulei de masline si miere, sare si piper.
  2. Coaceti-l la cuptor timp de 25 de minute, pana devine maro-auriu. Inainte sa il scoateti din cuptor cu 5 minute, presarati semintele de susan.
  3. Separat, amestecati sucul de lamaie, restul uleiului de masline, mustarul si mierea (dressingul salatei). Intr-un bol mare, puneti dovleacul, spanacul si mugurii de pin.
  4. Presarati deasupra dressingul si amestecati usor.
  5. Serviti salata imediat.

Citeste si despre:

Salata de capsuni cu spanac Penne cu spanac Placinta cu dovleac Sos de spanac cu iaurt si usturoi Salata de ton cu avocado Salata de varza rosie cu mere Salata de spanac cu branza de vaci „Pestisorul de Aur” – campania aniversara prin care Möller’s celebreaza 170 de ani Ingrijirea unghiilor dupa tratamentul antifungic: Pasii esentiali pentru o recuperare completa Salata de somon cu piersici Salata asortata cu carne de curcan Supa crema de spanac cu smantana Chiftele de spanac Tarta cu spanac Fritatta (omleta) cu spanac Salata de pui cu paste