Salata de dovleac cu spanac

Actualizat: 18 Noiembrie 2014
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

Atat dovleacul, cat si spanacul sunt alimente recomandate in regimul unui bolnav de ciroza hepatica.

Modul de preparare dietetic al acestei retete vine in completarea beneficiilor sale in dieta benefica afectiunilor hepatice cronice.

Ingrediente

Mod de preparare

  1. Asezonati dovleacul cu 2 lingurite de ulei de masline si miere, sare si piper.
  2. Coaceti-l la cuptor timp de 25 de minute, pana devine maro-auriu. Inainte sa il scoateti din cuptor cu 5 minute, presarati semintele de susan.
  3. Separat, amestecati sucul de lamaie, restul uleiului de masline, mustarul si mierea (dressingul salatei). Intr-un bol mare, puneti dovleacul, spanacul si mugurii de pin.
  4. Presarati deasupra dressingul si amestecati usor.
  5. Serviti salata imediat.

Citeste si despre:

Ce alimente sa consumati pentru combaterea diareei Cum sa tii sub control diabetul zaharat in sezonul rece? Cele mai bune vitamine pentru sanatatea oculara si sursele de unde pot fi obtinute Suplimente alimentare utilizate pentru scaderea colesterolului Recomandari alimentare pentru vara 6 moduri delicioase de a va bucura de fructele de padure proaspete Anemia - cauze, simptome si tratament Ce inseamna, de fapt, un produs cosmetic NATURAL? Top 5 lucruri esentiale pe care sigur nu le stiai despre Omega-3 Carenta de vitamine si minerale. Cum o identifici si ce ai de facut? 7 salate pe care copiii le vor adora 4 motive pentru a servi o salata zilnic Beneficiile pentru sanatate ale spanacului Cum pot duce salatele la ingrasare Semintele de dovleac, un adevarat elixir pentru sanatate! Minune intr-un bol: salata de fructe
Cere sfatul medicului ×