Machiajul zilnic iti poate afecta tenul?

Actualizat: 09 Ianuarie 2018
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

Generalitati


Machiajul are rolul de a infrumuseta orice femeie, insa folosit zilnic si in exces, acesta poate fi daunator pentru sanatate, deoarece multe dintre produsele utilizate contin substante chimice care pot fi daunatoare pentru piele.

Riscurile machiajului asupra tenului

Pierderea genelor. Sunt studii care sustin ca femeile care folosesc fardul de ochi, creionul, dermatograful sau rimelul risca sa-si piarda genele. In toate aceste produse exista substante chimice daunatoare genelor.

Ochi uscati. O alta problema cu care se lupta femeile care obisnuiesc sa se machieze zilnic este uscaciunea si iritatiile de la nivelul ochilor.

Explicatia consta in faptul ca particulele de machiaj regasite in majoritatea fardurilor pentru ochi pot bloca conductele lacrimale.

Piele grasa. Unele produse cosmetice au in componenta ulei, iar acesta stimuleaza productia de sebum de la nivelul pielii, tenul devenind in acest mod mai gras.

Acnee. O alta problema des intalnita la femeile care au obiceiul de a se machia zilnic este acneea. E-urile, dar si alte ingrediente nocive din produsele de machiaj blocheaza porii si se creeaza un teren propice pentru aparitia cosurilor.

Alergii. Sunt si persoane de sex feminin care se lupta cu eruptii cutanate sau cu urticarie atunci cand folosesc anumite marci de machiaj. In plus, machiajul zilnic face ca textura pielii sa fie afectata, putand aparea astfel pete pe ten de diferite culori si marimi.

Cum eviti efectele negative ale machiajului

Curata-ti cu grija pensulele din portfard. Este bine sa-ti creezi obiceiul ca o data pe saptamana sa-ti speli instrumentele cu care-ti aplici make-up-ul.

Neglijarea acestui aspect va favoriza dezvoltarea unui mediu propice pentru bacterii, iar in timp te vei trezi cu cosuri, puncte negre si alte probleme nedorite.

Consulta un dermatolog mai ales daca in trecut ai avut probleme legate de machiaj, daca ai suferit de acnee sau daca tenul tau secreta mult sebum.

Foloseste doar produse de calitate, adecvate tipului tau de ten. Fie ca ai tenul sensibil, gras sau mixt, fie ca preferi culorile calde sau cele reci, consulta un specialist inainte de a-ti achizitiona produse cosmetice.

De asemenea, este recomandat ca anumite produse de machiaj sa fie achizitionate numai la recomandarea medicului dermatolog si din farmacii.

Extrem de important este sa te demachiezi zilnic. Acesta este cea mai importanta regula daca iti doresti un ten sanatos si tanar, pentru cat mai mult timp. Ideal ar fi si sa-ti faci o masca regeneranta cel putin o data pe luna.

Fii atenta la termenul de valabilitate al produselor de machiaj.

Atentie si la E-urile din produsele destinate infrumusetarii pe care alegi sa le achizitionezi.

• Invata-te sa iti iei si pauze de la machiaj pentru a oferi tenului ocazia sa respire.

E bine ca, de exemplu, sa iti stabilesti anumite zile din saptamana, cum ar fi cele de week-end, in care sa nu aplici machiaj pe fata.

Foloseste doar o crema hidratanta sau una cu factor de protectie UV.


Facilitati de tratament

Clinici si cabinete medicale

Episculpt Beauty Sibiu
Tel: 0757758837
Selimbar, Doamna Stanca 5F

Citeste si despre:

Cum iti poate afecta sanatatea aparatul de aer conditionat Aluminiul din deodorante iti poate afecta sanatatea? Smartphone-ul iti poate afecta creierul? Cauze care iti pot afecta nivelul de concentrare Glutenul poate afecta sanatatea chiar daca nu ai intoleranta? Patru boli care iti pot afecta rinichii Bruxismul - cum iti sunt afectati dintii Cele mai eficiente produse pentru pielea sensibila si iritata De ce merg romanii la stomatolog? Pentru un zambet ca la Hollywood Vasculita necrozanta: afectiune care poate afecta orice vas de sange 9 moduri in care vremea iti poate influenta sanatatea. Unele nici nu le banuiai! Obiceiuri surprinzatoare care iti pot afecta rinichii 9 tehnici de machiaj pe care sa le includeti mereu in ritualul de infrumusetare Cum sa faceti machiajul sa reziste mai mult pe un ten gras Avantajele si dezavantajele machiajului semipermanent Ingrediente toxice din trusa de machiaj