Te dor genunchii in momentul in care se apropie o furtuna sau simti o durere puternica de cap inainte sa inceapa ploaia?
Ei bine, intre fenomenele meteo si afectiuni exista o legatura destul de puternica.
De asemenea, vremea poate sa agraveze simptomele unor afectiuni existente, spun oamenii de stiinta. Iata cum mai poate vremea sa influenteze starea de spirit, dar si sanatatea unei persoane:
Presiunea arteriala
Cand presiunea atmosferica scade, iti scade si tensiunea. Tensiunea scazuta face ca vasele de sange sa se dilata, ceea ce inseamna ca pot aparea ametelile, mai ales daca te ridici brusc. Vara sunt mai intalnite aceste simptome, cand presiunea atmosferica este mai scazuta, spun specialistii. Mai pot aparea stari de somnolenta si palpitatii.
Stari de depresie
Meteosensibilitatea se manifesta si prin stari de depresie, spune specialistul american Grady Dixon. Potrivit acestuia, starile de tristete sunt resimtite in momentul in care se schimba anotimpurile, cand ploua mai multe zile la rand sau in perioadele cu ceata. De asemenea, in anotimpul rece sunt mai frecvent cazurile de suicid puse pe seama depresiei.
Crize de astm
Crizele de astm au si ele legatura cu vremea de afara. Astfel, acestea sunt mai frecvente in zilele cetoase, dar si in zilele in care umiditatea din atmosfera este mai ridicata. Totodata, si alergiile sunt mai frecvente primavara.
Dureri de cap
Un cer acoperit cu nori iti poate da dureri de cap apasatoare, care nu trec cu niciun analgezic. De asemenea, durerile de cap pot aparea si inainte de a incepe ploia, mai ales pe timpul verii.
Dureri de articulatii
Si articulatiile au de suferit din cauza vremii. Cand umiditatea este mai ridicata, atunci durerile de articulatii si de oase sunt mai accentuate. Cu aceste probleme se confrunta in special persoanele varstnice. De asemenea, resimt dureri mai puternice si persoanele care au fost diagnosticate cu reumatism.
Durerile provocate de reumatism se pot inteti pe timpul iernii, cand temperaturile sunt scazute.
Probleme pentru cei care sufera de diabet
Si suferinzii de diabet pot fi afectati de schimbarile de temperatura. Orice front atmosferic asociat cu scaderi bruste de temperatura si diferente notabile in ceea ce priveste gradele Celsius din termometru poate sa ii afecteze pe diabetici. Cei cre sufera de aceasta afectiune pot avea probleme cu glicemia, in sensul ca aceasta poate sa creasca. Este mult mai probabil ca acest lucru sa se intample in timpul sezonului rece.
Ameteli
Cand vremea este mohorata, cu un cer acoperit cu nori, pot aparea si ameteli, spun specialistii. Aceste simptome vor disparea odata cu aparitia soarelui, cand vremea se imbunatateste.
Vremea te ajuta sa slabesti
Vremea are o influenta si in ceea ce priveste grasimea din organism. Mai exact, temperaturile reci ajuta la scaderea in greutate, spun specialistii. Acest lucru se intampla pentru ca in momentul in care o persoana iese afara, cand este frig, grasimea maro se "activeaza", ceea ce inseamna ca ajuta corpul sa arda calorii. Asadar, o plimbare prin ger te ajuta sa slabesti.
Vremea si infarctul
O scadere brusca de temperatura de minus 15 grade Celsius poate sa influenteze sanatatea inimii, ceea ce inseamna ca persoanele care au probleme cardiologice, precum hipertensiunea, sunt mai predispuse la un infarct.
In cazul in care articolul nu a acoperit in totalitate un anumit aspect care va intereseaza, va incurajam sa ne trimiteti sugestii pentru completare. Astfel, ne veti ajuta sa completam si sa imbunatatim continutul pentru toti cititorii.