Detoxifierea ficatului si curatarea sangelui

Actualizat: 10 Octombrie 2012
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

Generalitati


Substante chimice straine intra in corpul dumneavoastra in fiecare zi, prin alimentele pe care le mancati, prin aerul pe care il respirati si produsele de uz casnic pe care le utilizati. Sustinatorii medicinei alternative considera ca aceste substante chimice actioneaza ca toxine, provocand diverse simptome.

Prin curatarea ficatului, se intelege curatarea ficatului de grasimi, depozite vechi de colesterol, calculi biliari, otravuri, reziduuri de medicamente si toxine. Detoxifierea ficatului este considerata cea mai importanta curatare a organismului (mai importanta decat detoxifierea intestinelor), datorita impactului pozitiv pe care il are asupra starii generale de sanatate.

Dieta de detoxifiere a ficatului


Este foarte benefic sa includeti 2 zile de dieta bazata pe produse alimentare nepreparate si 3 zile in care sa consumati sucuri de legume si fructe, in cele 5 zile de detoxifiere a ficatului. Cu toate acestea, pentru cei care pot, 5 zile de dieta bazata numai pe sucuri este cea mai buna.

Ziua 1

In cursul diminetii, consumati orice fel de sucuri de fructe sau legume proaspete. Sucul de sfecla este deosebit de bun. Nu amestecati sucurile de legume cu cele de fructe si nu ezitati sa diluati sucurile.

La masa de pranz puteti consuma mai mult suc diluat, o leguma cruda sau varza de Bruxelles. Preparati-va singuri sosul pentru salata din ulei proaspat de masline si lamaie sau otet de mere si adaugati orice fel de ierburi proaspete si condimente. Daca vi se face foame pe parcursul zilei, nu ezitati sa consumati sub forma de gustari, legume sau sucuri de legume, respectiv fructe.

La cina consumati fructe proaspete sau sucuri de fructe.

Zilele 2-4


Dupa rutina de dimineata, beti sucuri diluate si ceaiuri de plante pe tot parcursul zilei - cat de multe puteti bea. Incercati sa consumati aproximativ 400 de ml in timpul zilei.

Este recomandat sa beti mai multe cani pe zi de supa de potasiu. Supa de potasiu este dupa cartof, cea mai importanta sursa de potasiu. Curatati de coaja cativa cartofi, iar coaja o puneti in apa. Nu utilizati si cartofii. Adaugati alte legume, inclusiv morcovi, telina, sfecla intreaga (inclusiv verdeata), patrunjel proaspat, multa ceapa si usturoi.

Fierbeti legumele in apa filtrata timp de 40-60 de minute intr-un vas acoperit. Strecurati legumele, lasati sa se raceasca si consumati supa. Introduceti la frigider restul de supa in recipiente de sticla si consumati-o in urmatoarele 2 zile.

Ziua 5


Urmati dieta din ziua 1.

Ce trebuie sa stiti despre grasimi


Privarea de grasimi contribuie la producerea bilei in ficat si vezicula biliara. Dimineata veti introduce 1-5 linguri de ulei de masline in bautura pe care trebuie sa o consumati. Astfel ficatul si vezicula biliara vor fi practic golite de grasimile acumulate, colesterol si toxine. Deoarece grasimea consumata in timpul zilei minimizeaza efectul de purificare a consumului uleiului de masline, evitati aportul de grasime.

Curatarea sangelui


Exista de fapt, mai multe cai de a va curata sangele. Una dintre cele mai eficiente este cresterea aportului de enzime digestive intre mese sau inainte de culcare. In doar cateva minute, enzimele intra in fluxul sanguin si incep sa-l curete si sa stimuleze celulele imunitare, sa consume complexele imunitare circulatorii din sange. Acest lucru poate avea un efect benefic semnificativ asupra starii generale de sanatate.

Folosirea agentilor de curatare a sangelui, agenti extrasi din plante, ajuta la eliminarea reziduurilor toxice din sange si lupta astfel impotriva cancerului si tumorilor. Cele mai importante plante in purificarea sangelui sunt: trifoiul rosu, radacina de brusture, Chaparral, radacina de traista si macrisul. Aceste plante, pot literalmente elimina tumorile din organism.

Cel mai bun mod de a va purifica sangele este prin fabricarea unei tincturi pe baza de plante, cu concentratie mare. Adaugati 4-12 picaturi pe zi (depinde de necesitatile individuale) in suc. Faceti pauza si reluati, asigurati-va ca terminati toata cantitatea de tinctura.

Formule


Ceai pentru ficat:

Tinctura pentru ficat:

Tinctura de curatare a sangelui:

Sucuri pentru detoxifierea ficatului


Consumul de sucuri proaspete este o modalitate comuna de a curata organismul de toxine si deseuri. Unii oameni considera ca ficatul este invadat de deseuri si substante chimice, provocand probleme de sanatate. O purificare cu sucuri imbunatateste capacitatea ficatului de eliminare a toxinelor. Consultati un medic cu privire la dieta bazata pe sucuri naturale, inainte sa incepeti o detoxifiere a ficatului.


- Detoxifierea cu sucuri - O bautura care ar putea curata ficatul ar trebui sa contina: ulei de masline, fructe, legume si saruri epsom. De exemplu, se poate prepara un suc din mere si grapefrut care se va bea pe tot parcursul unei zile. Se vor adauga saruri epsom dizolvate in apa, care se vor amesteca in suc de grepfrut alaturi de uleiul de masline. Se presupune ca toate aceste substante ajuta ficatul sa produca bila, contribuie la eliminarea calculilor biliari si scad pofta de mancare.


- Alte alimente - Desi unii oameni beau doar suc, consuma saruri epsom si ulei de masline pentru curatarea ficatului, altii mananca mese mici. Alimentele permise pentru consum in timpul detoxifierii cu sucuri includ produsele din cereale integrale, fructe, legume, nuci si seminte. Evitati alimentele procesate, care pot contine toxine pe care ficatul trebuie sa le detoxifieze.


- Atentionare - Nu exista inca nicio cercetare stiintifica ce ar putea sa demonstreze ca detoxifierea cu suc ajuta functia ficatului. Multi oameni se simt mai bine dupa acest procedeu, intrucat au renuntat la un numar mare de calorii, alimente nesanatoase si le-au inlocuit cu fructe si legume proaspete. Detoxifiati-va in mod natural ficatul. Consultati medicul inainte de a incepe detoxifierea ficatului.


Citeste si despre:

Ingrediente naturale de ajutor ficatului Regimul alimentar in bolile de ficat Detoxifierea rinichilor Terapia Mayr sau tehnica de intinerire a corpului, mintii si spiritului Tabloul paraclinic in bolile hepatice autoimune Probioticele. De la disbioza la eubioza si imunitate optima. Dieta si alte sfaturi naturiste de primavara Alimente daunatoare ficatului. Alternative sanatoase Detoxifierea ficatului - necesitate sau capriciu? Cum sa previi bolile de ficat Insuficienta hepatica si leziuni ale ficatului - semne si simptome