Cum influenteaza dieta arderea grasimilor

Publicat: 21 Septembrie 2007 | Actualizat: 23 Iunie 2010

Potrivit unui articol publicat in revista Journal of Lipid Research, atunci cand o persoana slaba sau obeza face exercitii fizice dupa o masa bogata in grasimi animale, acestea sunt consumate prin activitatea musculaturii contribuind astfel la imbunatatirea starii de sanatate a persoanei respective. Aceste rezultate au aratat pentru prima data cum o dieta bogata in grasimi animale si exercitiile fizice stimuleaza distrugerea grasimilor din organism si ajuta medicii sa gaseasca noi metode de eliminare a excesului de tesut adipos din organism.

Grasimile sunt transformate in acizi grasi prin lipoliza la nivelul celulelor adipoase. Acizii grasi sunt eliberati apoi in circulatia sanguina de unde sunt preluati de tesuturile care au nevoie de energie. La persoanele obeze excesul de gresimi se acumuleaza compromitand lipoliza insa detaliile acestui proces nu sunt pe deplin intelese. De asemenea, persoanele obeze au un raspuns alterat la hormonii de stress (adrenalina si noradrenalina) in tesutul adipos subcutanat.

Cercetatorii au observat ca acizii grasi cu lant lung cresc lipoliza, aceasta fiind indusa de adrenalina, care este unul dintre hormonii cunoscuti ca stimuleaza lipoliza.
Acest studiu deschide perspective pentru cercetarea rolului diferitelor tipuri de acizi grasi asupra metabolismului muscular precum si asupra celulelor din vasele sanguine, au concluzionat cercetatorii.


Email

In care cartier din Bucuresti iti recuperezi cel mai repede investitia intr-un apartamentIn care cartier din Bucuresti iti recuperezi cel mai repede investitia intr-un apartament

Test de gramatica: Poti obtine punctaj maxim?Test de gramatica: Poti obtine punctaj maxim?

Un copil nu spune ca sufera de anxietate, ci Ma doare burticaUn copil nu spune ca sufera de anxietate, ci Ma doare burtica

Citeste si despre:

Alimente care ard grasimi

Metabolismul pe intelesul tau: ce factori il influenteaza

Ulei de peste

Recomandari dietetice pentru pacientii cu hipertensiune arteriala

Stimularea metabolismului

Deficienta enzimatica - cauze, simptome si surse naturale de enzime

De ce este importanta monitorizarea imagistica a pacientilor vindecati de COVID-19

Top nutrienti care te vor face mai fericit si mai sanatos

10 sfaturi utile in prevenirea cancerului

Slabeste cu…apa chioara

Reflexoterapia – beneficii si contraindicatii

Beneficii si atentionari legate de consumul de ceai

Obiceiuri care iti pot influenta metabolismul