Cum influenteaza dieta arderea grasimilor

Actualizat: 23 Iunie 2010

Potrivit unui articol publicat in revista Journal of Lipid Research, atunci cand o persoana slaba sau obeza face exercitii fizice dupa o masa bogata in grasimi animale, acestea sunt consumate prin activitatea musculaturii contribuind astfel la imbunatatirea starii de sanatate a persoanei respective. Aceste rezultate au aratat pentru prima data cum o dieta bogata in grasimi animale si exercitiile fizice stimuleaza distrugerea grasimilor din organism si ajuta medicii sa gaseasca noi metode de eliminare a excesului de tesut adipos din organism.

Grasimile sunt transformate in acizi grasi prin lipoliza la nivelul celulelor adipoase. Acizii grasi sunt eliberati apoi in circulatia sanguina de unde sunt preluati de tesuturile care au nevoie de energie. La persoanele obeze excesul de gresimi se acumuleaza compromitand lipoliza insa detaliile acestui proces nu sunt pe deplin intelese. De asemenea, persoanele obeze au un raspuns alterat la hormonii de stress (adrenalina si noradrenalina) in tesutul adipos subcutanat.

Cercetatorii au observat ca acizii grasi cu lant lung cresc lipoliza, aceasta fiind indusa de adrenalina, care este unul dintre hormonii cunoscuti ca stimuleaza lipoliza.
Acest studiu deschide perspective pentru cercetarea rolului diferitelor tipuri de acizi grasi asupra metabolismului muscular precum si asupra celulelor din vasele sanguine, au concluzionat cercetatorii.


Citeste si despre:

Alimente care ard grasimi Metabolismul pe intelesul tau: ce factori il influenteaza Ulei de peste Recomandari dietetice pentru pacientii cu hipertensiune arteriala Stimularea metabolismului Decodifica acum ingredientele produselor de ingrijire a pielii Cum actioneaza stresul? Afla care sunt solutiile naturale antistres Insomnii, oboseala? Iata solutia unui somn de calitate pentru intreaga noapte 10 sfaturi utile in prevenirea cancerului Reflexoterapia – beneficii si contraindicatii Beneficii si atentionari legate de consumul de ceai Obiceiuri care iti pot influenta metabolismul Metabolismul si greutatea corporala