Consumul de nuci inlatura depresia

Actualizat: 20 Septembrie 2011
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

Generalitati


Nucile sunt bogate in nutrienti si acizi grasi omega 3 extrem de benefici organismului uman. Nucile sunt un aliat de nadejde in lupta impotriva depresiei si stresului. Sunt indicate si persoanelor care sufera de insomnii si celor care au probleme de memorie.

Benefice pentru intreg organismul

Nucile sunt bogate in fibre, vitamina B, magneziu si antioxidanti precum vitamina E. Contin si cantitati mari de acizi grasi omega 3, care ajuta la reducerea nivelului de colesterol din sange.

Consumul de nuci imbunatateste circulatia sangelui, elasticitatea vaselor de sange si previne formarea cheagurilor de sange.

Nucile trateaza depresia

Creierul uman este format in proportie de 60% din grasimi. O dieta bogata in grasimi sanatatoase, precum acizii grasi omega 3, ajuta la buna functionare a acestuia.

Studii recente au evidentiat faptul ca persoanele depresive au in organism un nivel scazut de acizi grasi omega 3. Consumul regulat de nuci reduce depresia si instaleaza o stare de liniste.

Nucile sunt bune pentru memorie

Nucile sunt alimente ideale pentru hrana creierului, datorita combinatiei de vitamine, lecitina, magneziu si acizi grasi omega 3.

Nucile contin si cantitati importante de polifenoli, antioxidanti puternici, care reduc efectele negative ale radicalilor liberi. Previn imbatranirea prematura a celulelor creierului, imbunatatind memoria si functia cognitiva.

Nucile sunt indicate si in tratarea unor afectiuni precum Parkinson si Alzheimer. Sunt de asemenea foarte utile si in momentele in care nu te poti concentra.

Nucile asigura un somn odhnitor

Nucile contin si melatonina, un hormon natural produs de organismul uman, care asigura un somn bun. De asemenea, consumul de nuci reduce si tensiunea arteriala, un factor declansator al stresului.


Citeste si despre:

O dieta bogata in fibre si legume poate ajuta la ameliorarea depresiei 11 lucruri pe care orice femeie trebuie sa le cunoasca despre menopauza 6 nutrienti care nu trebuie sa lipseasca din dieta copiilor Senzatia de foame excesiva Complicatii si probleme dupa o interventie chirurgicala Masa corporala ideala Probleme ale cavitatii bucale Slabit stiintific? Descopera Formula Succesului Alimentele care ajuta la detoxifiere.Beneficii si importanta detoxifierii pentru organism Dieta pentru menopauza Bicarbonatul de sodiu pentru frumusete si sanatate Sanatatea copilului vs inceperea scolii 6 greseli care pot afecta starea de sanatate Ghid de sanatate A-Z pentru sezonul rece Portia de Sanatate Ordin privind aprobarea modelului contractului de asigurari sociale de sanatate
Cere sfatul medicului ×