Macaroane cu doua feluri de branza
Actualizat: 25 Septembrie 2014
Salveaza articol
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate
Informatii nutritionale/portie:
Calorii: 467
Colesterol: 29 mg
Carbohidrati: 57 g
Proteine: 20 g
Ingrediente:
- 500 g de macaroane, pene sau alte paste mai mici
- 3 linguri cu ulei de masline
- 2 linguri cu faina
- 2 cesti cu lapte degresat
- 1 ceasca cu branza cheddar rasa
- 1 ceasca cu parmezan ras
- 1/4 ceasca pesmet
- sare
- piper
Mod de preparare:
- Se pun macaroanele (pastele) la fiert intr-o oala cu apa si sare, aproximativ 8-10 minute. Intre timp, se incalzeste cuptorul.
- Se unge un vas termorezistent cu o lingura din uleiul de masline. Restul de doua linguri se pun intr-o tigaie, se adauga faina si se freaca bine, timp de un minut, pentru a se forma o pasta. Incet se toarna si laptele peste compozitie si se amesteca, cu telul sau cu o furculita pentru a se omogeniza totul. Se lasa la foc mic, aproximativ 5 minute, in care amestecati incontinuu, pana cand obtineti o pasta groasa.
- Se condimenteaza cu sare si piper si se adauga jumatate din cantitatea din fiecare tip de branza. Se amesteca pastele scurse cu aceasta compozitie, intr-un vas de yena. Peste ele se presara pesmet si branza ramasa.
- Deasupra se pune o ligurita de ulei si se introduce vasul in cuptor, pe tava din mijloc, aproximativ 20 de minute sau pana cand branza se topeste bine.
Va dorim pofta buna!