Paste cu lamaie si branza parmezan

Actualizat: 25 Septembrie 2014
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

Boala Crohn, afectiune inflamatorie cronica cu localizare la nivelul peretelui tractului digestiv, necesita o buna organizare a regimului alimentar, astfel incat simptomele sa fie diminuate sau eliminate.

Utilizati paste din faina alba, nu integrale, pentru evitarea aportului crescut de fibre. Branza parmezan este bine tolerata de pacientii cu boala Crohn, deoarece contine un nivel scazut de lactoza.

Ingrediente:

2 linguri ulei de masline
6 catei de usturoi pisati
1 ceapa taiata marunt
200 ml supa de legume nesarata
sucul de la o jumatate de lamaie
un praf de piper
2 rosii taiate marunt
1 cutie paste
30 grame branza parmezan rasa
un praf sare

Mod de preparare:

  1. Incalziti uleiul intr-o tigaie, apoi adaugati usturoiul si ceapa si lasati-le pe foc pana devin aurii.
  2. Turnati supa de legume si lasati totul la fiert 3 minute, pana cand volumul acesteia scade vizibil.
  3. Adaugati zeama de lamaie, piperul, sarea si rosiile taiate marunt. Asteptati sa dea in clocot si indepartati tigaia de pe foc.
  4. Intre timp, fierbeti pastele conform indicatiilor de pe pachet, scurgeti-le bine si transferati-le intr-un bol mare.
  5. Turnati peste paste sosul preparat anterior, amestecati si presarati deasupra branza parmezan.

Citeste si despre:

Paste cu creveti, branza degresata si lamaie Paste cu sos de lamaie Paste cu sparanghel si lamaie Pui italienesc (cacciatore) cu branza si paste Macaroane cu doua feluri de branza Cartofi la cuptor cu parmezan Conopida crocanta cu branza parmezan 5 tipuri de interventii in care poate fi utilizat robotul Brainlab Cum iti protejeaza pigmentul macular ochii in fiecare zi Paste cu marar si lamaie Briose cu branza si ceapa Omleta cu praz si branza Brie Paste fara gluten cu sos de nuci Macaroane cu branza, fara coacere Paste fusilli cu pui Ardei umpluti cu branza slaba si curcan