SER ANTIPERFRINGENS, purificat si concentrat

Prospect

Publicat: 07 Mai 2009 | Actualizat: 16 Aprilie 2021

Compozitie
Serul antiperfringens este un ser antitoxic, obtinut din sangele cailor imunizati cu toxina elaborata de Cl. perfringens tip A. Este purificat si concentrat prin metoda hidrolizei fermentative Termoferm I, fiind eliminate proteinele balast, si contine fractiunea antitoxica specifica antitoxinei alfa. Se livreaza in fiole a 10-15 ml, cu 10 000 UI antitoxina alfa.
Prezervant: fenol 0,25%.

Indicatii
Se intrebuinteaza in terapia toxiinfectiilor monomicrobiene, in care s-a identificat ca germen cauzal Cl. perfringens tip A (septicemie puerperala, septicemie postmedicamentoasa, rani infectate, gangrena pulmonara, apendicita gangrenoasa, perforatie intestinala, angina ulceronecrotica etc.). Actiunea antitoxica a serului este indispensabila in tratamentul toxiinfectiilor cauzate de Cl. Perfringens tip A, fara a exclude celelalte mijloace terapeutice ca: interventia chirurgicala (care trebuie sa fie precoce si obligatorie), medicatia antibiotica, exsanguinotransfuzia etc.

Doze si mod de administrare
In scop terapeutic:
-doze de100 000 UI zilnic in toxiinfectiile incipiente;
-200 000 UI zilnic in toxiinfectiile evolutive si cu stare generala foarte rea.
Calea de injectat: intramuscular cand fenomenele sunt incipiente si intravenos in plina perioada de evolutie a bolii. Durata tratamentului: dozele recomandate se repeta timp de 2-3 zile, chiar daca sunt prezente unele ameliorari notabile in starea bolnavului.

Masuri de precautie
Inainte de inocularea serului, se va executa cercetarea sensibilitatii bolnavului fata de serul de cal si se va efectua desensibilizarea conform instructiunilor pentru utilizarea serurilor terapeutice.
Conditii de pastrare: Serul antiperfringens purificat se va pastra la intuneric, la o temperatura de +4C - +15C.

Citeste si despre:

Suferi de lipsa de concentrare si capacitate de memorare scazuta? Sfaturi sanatoase pentru vacanta Depresia si sinuciderea la adolescenti Alimente care imbunatatesc nivelul de concentrare Dificultatile de concentrare Cum poti profita de ultima tehnologie in materie de analize medicale Urgenta stomatologica. Semnele care ar trebui sa te trimita imediat la dentist Memorie si concentrare - tehnici si plante ce sunt de ajutor Hipoglicemia (nivelul scazut al concentratiei zaharului in sange) 8 moduri simple si naturale de purificare a aerului din interior Esti obosit si iti lipseste puterea de concentrare? Ce afectiune se poate ascunde in spatele acestor simptome si cum o poti trata! Cauze care iti pot afecta nivelul de concentrare
Cere sfatul medicului ×