Desensibilizare

Metoda terapuetica destinata sa diminueze sensibilitatea alergica a unui subiect. desensibilizarea consta, dupa identificarea alergenului (factorul care declanseaza alergia), in injectarea de doze initial foarte mici, apoi crescande treptat, a antigenului responsabil de fenomenul alergic; acest procedeu ajuta subiectul sa dezvolte o toleranta fata de antigenul in cauza. Este o metoda destul de constrangatoare, care incepe intotdeauna sub supraveghere medicala si necesita cateva luni, chiar cativa ani, de tratament regulat.
Desensibilizarea alergicilor da foarte bune rezultate la copil atunci cand sunt putine alergene in cauza, precum alergiile in cazul intepaturilor de insecte, in particular cele de himenoptere (albine, viespi).

Citeste si despre:

Refuzul scolar/fobia scolara Efectul desenelor animate asupra copiilor Redescoperirea placerii sexuale Reactiile alergice la iedera salbatica, stejarul salbatic si otetarul salbatic Socul anafilactic - cauze, simptome, tratament Rolul fluorului in reducerea cariilor Sensibilitatea dentara Alergia, mai agresiva ca niciodata Alergiile la produsele cosmetice