CALCIU cu VITAMINA D3, tablete

Prospect

Publicat: 07 Mai 2009 | Actualizat: 16 Aprilie 2021

Indicatii
Ca supliment de calciu, in stari fiziologice in care absorbtia sa este insuficienta sau necesarul este crescut: copilarie si adolescenta; sarcina si lactatie; stari postmenopauza; varsta inaintata. In tratamentul deficientelor de calciu ce apar in afectiuni ca: rahitism, osteoporoza, osteomalacie, crampe musculare, tetanie, spasmofilie, hipoparatiroidism acut si cronic si pseudoparatiroidism. Ca tratament adjuvant in: sindrom hemoragic; tulburari de coagulare a sangelui, psoriazis.

Doze si mod de administrare
Adulti: 1-3 tablete pe zi. Copii peste 5 ani: 1 tableta pe zi.

Compozitie
Calciu (carbonat de calciu) 500 mg, vitamina d3 (cholecalciferol) 125 UI.

Actiune terapeutica
Calciul intra in structura scheletului osos si a dintilor si intervine si la nivelul altor functii vitale pentru organism: esential pentru mentinerea echilibrului electrolitic; activeaza enzimele implicate indigestia proteica si lipidica si in producerea de energie; este implicat in procesul de coagulare a sangelui; are rol in transmiterea impulsului nervos; regleaza contractia si relaxarea musculara, inclusiv pe cea a inimii; ajuta la absorbtia multor substante nutritive in special a vitaminei b12 (a carei deficienta determina anemii). vitamina d asigura absorbtia intestinala a calciului si fosforului si fixarea lor in oase. Este indispensabila pentru functia reglatoare aparat hormonului (echilibru fosfor - calciu); la nivelul rinichilor, moduleaza excretia calciului; actiune anticancerigena (complexul calciu+ vitamina d); imbunatateste activitatea musculara; afecteaza ritmurile biologice, dispozitia, comportamentul.

Contraindicatii
Hipercalcemie, hipertiroidie.

Masuri de precautie
Litiaza renala. A se feri de accesul copiilor!

Reactii adverse
Nu exista la dozele recomandate.

Citeste si despre:

6 informatii noi si esentiale despre calciu Topul vitaminelor pentru iarna Vitamina C pentru sanatatea organismului Calciul, suplimentele de calciu si importanta lor Efectul uimitor al vitaminei D menoTEST, evaluarea personala pentru menopauza (P)Oare sunt insarcinata? 6 semne ce pot indica prezenta unei sarcini Normele privind suplimentele alimentare - ordin 1069/2007 Beneficiile vitaminei D Polenul de albine - sanatos sau, mai degraba.....periculos ? Suplimentele nutritionale Osteoporoza si gimnastica medicala