ACE-TAB, comprimate filmate

Prospect

Publicat: 11 Octombrie 2016 | Actualizat: 16 Aprilie 2021

Ce este ACE-TAB si pentru ce se utilizeaza

ACE-TAB apartine unui grup de medicamente numit anti-inflamatoare nesteroidiene si antireumatice. Medicul dumneavoastra va prescrie ACE-TAB pentru tratamentul bolilor cu inflamatii acute si durere, precum: lumbago (dureri de spate), dureri de dinti, dismenoree (dureri abdominale in timpul ciclului menstrual) sau dureri ale articulatiilor.

ACE-TAB poate fi utilizat in tratamentul bolilor cronice ale articulatiilor cu durere cronica si inflamatie cum sunt: osteoartrita sau artroza (afectiune care apare, de obicei, peste varsta de 50 ani si care se datoreaza pierderii cartilajului articular si a tesutului osos de langa articulatii), inflamatia de origine reumatica a unei articulatii sau a mai multor articulatii (poliartrita reumatoida) si artrita ce afecteaza una sau mai multe articulatii intervertebrale ale coloanei vertebrale cu prezenta de adeziune anormala si rigiditate a articulatiilor (spondilita anchilozanta) sau alte tulburari locomotorii dureroase (de exemplu: periartrita humeroscapulara si reumatism extraarticular).

Mod de administrare

Utilizati intotdeauna acest medicament exact asa cum v-a spus medicul sau farmacistul. Discutati cu medicul dumneavoastra sau cu farmacistul daca nu sunteti sigur.

Reactiile adverse pot fi reduse la minimum prin utilizarea celei mai mici doze eficace pentru cea mai scurta perioada necesara controlarii simptomelor.

Adulti
Doza recomandata pentru adulti este de 200 mg aceclofenac pe zi (2 comprimate filmate ACE-TAB), administrata in doua prize distincte a 100 mg (1 comprimat filmat dimineata si 1 comprimat filmat seara).
Nu depasiti doza zilnica mentionata.

Varstnici
La varstnici exista o probabilitate mai mare de aparitie a reactiilor adverse severe. Medicul dumneavoastra va va prescrie cea mai mica doza eficienta pentru cea mai scurta perioada de timp posibila.

Copii si adolescenti
Siguranta si eficacitatea aceclofenacului la copii si adolescenti nu a fost inca stabilita. De aceea nu se recomanda administrarea aceclofenacului la aceasta populatie.

Pacienti cu insuficienta hepatica
Medicul dumneavoastra va va prescrie o doza mai mica de aceclofenac. Astfel in cazul insuficientei hepatice usoare pana la moderata doza initiala recomandata este de 100 mg aceclofenac pe zi. In cazul pacientilor cu insuficienta hepatica severa este contraindicata administrarea ACE-TAB.

Pacienti cu insuficienta renala
Dozele vor fi stabilite de medicul dumneavoastra si este necesar control medical periodic.

ACE-TAB comprimate filmate se administreaza pe cale orala, intregi, cu o cantitate suficienta de lichid, cu alimente sau dupa mese.

Daca utilizati mai mult ACE-TAB decat trebuie
Adresati-va imediat medicului dumneavoastra sau farmacistului sau mergeti la sectia de urgente a celui mai apropiat spital. Luati cu dumneavoastra prospectul medicamentului.

Daca uitati sa utilizati ACE-TAB
Nu luati o doza dubla pentru a compensa doza uitata. Luati doza urmatoare, la ora obisnuita.

Daca incetati sa utilizati ACE-TAB
Nu intrerupeti tratamentul si nu reduceti doza fara a-l informa pe medicul dumneavoastra, chiar daca va simtiti mai bine.

Daca aveti orice intrebari suplimentare cu privire la acest medicament, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului.

Atentionari si precautii

Nu utilizati ACE-TAB daca:

Nu se recomanda utilizarea ACE-TAB la copii si adolescenti.

Inainte sa luati ACE-TAB discutati cu medicul dumneavoastra daca:

Daca modificarea testelor functiei hepatice deja exista si persista sau se inrautateste, daca apar semne si simptome de afectare hepatica sau daca apar alte manifestari (cresterea numarului unor celule numite eozinofile in sange, eruptii trecatoare pe piele), tratamentul cu ACE-TAB trebuie intrerupt.

In cazul in care apare sangerarea sau ulceratia gastro-intestinala la pacientii aflati in tratament cu ACE-TAB, tratamentul trebuie intrerupt.

Daca aveti varicela, administrarea acestui medicament nu este recomandata deoarece in acest caz pot sa apara rar infectii severe ale pielii.

Medicamente precum ACE-TAB se pot asocia cu un risc crescut de aparitie a atacului de cord (infarct miocardic) sau a accidentului vascular cerebral. Riscurile de orice tip sunt mai probabile la administrarea de doze mari si in cazul tratamentului de lunga durata. Reactiile adverse pot fi reduse la minim prin utilizarea celei mai mici doze eficace pentru cea mai scurta perioada necesara controlarii simptomelor.

Nu depasiti doza si durata recomandate pentru tratament.
Foarte rar pot sa apara reactii de hipersensibilitate severe (vezi pct.4). Riscul este mai mare in prima luna de tratament. Daca observati aparitia de eruptii, leziuni ale mucoaselor sau alte semne de hipersensibilitate, intrerupeti tratamentul cu ACE-TAB.
ACE-TAB impreuna cu alte medicamente

Spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului daca utilizati, ati utilizat recent sau s-ar putea sa utilizati orice alte medicamente, in special, oricare dintre urmatoarele:

ACE-TAB impreuna cu alimente, bauturi si alcool
ACE-TAB trebuie luat de preferinta cu alimente sau dupa mese.

Sarcina si alaptarea

Daca sunteti gravida sau alaptati, credeti ca ati putea fi gravida sau intentionati sa ramaneti gravida, adresati-va medicului sau farmacistului pentru recomandari inainte de a lua acest medicament.

Nu luati ACE-TAB daca sunteti insarcinata sau credeti ca ati putea fi insarcinata. Siguranta administrarii acestui medicament in timpul sarcinii nu a fost stabilita. Nu se recomanda utilizarea ACE-TAB in timpul sarcinii. Medicul va poate prescrie acest medicament pe perioada sarcinii numai daca este absolut necesar.

Administrarea ACE-TAB nu se recomanda in timpul alaptarii. Nu se cunoaste daca aceclofenacul trece in laptele matern.

Utilizarea ACE-TAB poate face mai dificil sa ramaneti gravida. Informati medicul dumneavoastra daca intentionati sa ramaneti gravida sau daca aveti dificultati in a ramane gravida.

Conducerea vehiculelor si folosirea utilajelor

Utilizarea aceclofenacului impune prudenta, deoarece prin efectele asupra sistemului nervos central ameteli, somnolenta, vertij, oboseala sau tulburari de vedere poate influenta capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.

Reactii adverse posibile

Intrerupeti utilizarea ACE-TAB si adresati-va imediat medicului dumneavoastra daca observati oricare din urmatoarele reactii adverse:

Medicamente precum ACE-TAB se pot asocia cu un risc usor crescut de aparitie a infarctului miocardic sau a accidentului vascular cerebral.

Alte reactii adverse posibile:
Reactii adverse frecvente (pot afecta pana la 1 din 10 persoane):

Reactii adverse mai putin frecvente (pot afecta pana la 1 din 100 persoane):

Reactii adverse rare (pot afecta pana la 1 din 1000 persoane):

Reactii adverse foarte rare (pot afecta pana la 1 din 10000 persoane):

Adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului daca prezentati orice reactie adversa care nu este prezentata in acest prospect.

Cum se pastreaza ACE-TAB

Nu lasati acest medicament la vederea si indemana copiilor.
Nu utilizati acest medicament dupa data de expirare inscrisa pe cutie dupa EXP. A se pastra la temperaturi sub 30 grade C, in ambalajul original.

Nu aruncati medicamentul pe calea apei sau a reziduurilor menajere. intrebati farmacistul cum sa aruncati medicamentele pe care nu le mai folositi. Astfel, veti ajuta la protejarea mediului.

Informatii suplimentare

Compozitie
Substanta activa: aceclofenac. Un comprimat contine aceclofenac 100 mg.
Celelalte componente: nucleu-celuloza microcristalina, croscarmeloza sodica, glicerol distearat, povidona, ulei vegetal hidrogenat, dioxid de siliciu coloidal anhidru, talc; filmOpadry White AMB OY B-28920 (alcool polivinilic partial hidrolizat, dioxid de titan, talc, lecitina de soia, guma xantan).

Ambalaj
ACE-TAB se prezinta sub forma de comprimate filmate, albe, rotunde, biconvexe, cu un diametru de 8 mm, ambalate in cutii cu 1,2,3,4,5 blistere PVC-PE-PVDC/Al a cate 20 comprimate filmate.

Producator
Francia Farmaceutici S.r.l.
20138 Milano,
Italia.

Citeste si despre:

Metronidazolul si sarcina Ghid medical de abandonare a fumatului Anticonceptionalele si efectele secundare asupra celorlalte viscere Scurgerile mamelonare – semnifica rar o boala grava Cum poti profita de ultima tehnologie in materie de analize medicale Top 5 lucruri esentiale pe care sigur nu le stiai despre Omega-3 Laparoscopia – in chirurgia sterilitatii Tratamentul durerii toracice Limfomul non-Hodgkin Durerea asociata cancerului
Cere sfatul medicului ×