Vaccinul antigripal scade riscul unei nasteri premature

Actualizat: 09 Ianuarie 2014
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

Femeile insarcinate carora le este administrat vaccinul antigripal au sanse mai mici sa nasca prematur sau sa nasca un copil dismatur (nascut la termen, dar cu o greutate mai mica decat cea normala), fara de femeile care nu primesc acest vaccin.

Conform unui studiu realizat de Universitatea Dalhousie din Halifax, vaccinul antigripal nu este eficient doar in prevenirea bolii, ci poate avea un efect benefic si asupra dezvoltarii bebelusului.

Din 12.000 de femei insarcinate care au participat la studiu, 2000 au primit vaccinul antigripal si au avut un risc cu 25% mai mic de a nastre prematur sau de a naste copii cu o greutate mai mica.

In ultimii ani, medicii si oamenii de stiinta au inceput o adevarata campanie de promovare a vaccinului antigripal in sarcina, convinsi fiind ca acesta are un efect benefic atat pentru mame, cat si pentru prunci. Cu toate acestea, rata de vaccinare in randul gravidelor inca este mult prea mica.

Mai multe informatii gasiti pe Stop Gripa


Citeste si despre:

Copilul prematur Influentarea sarcinii prin expunerea accidentala la substante toxice Raspunsuri la intrebarile legate de vaccinul antigripal Vaccinul antigripal: mituri Vaccinarea antigripala (vaccinare neinclusa in programul national de imunizari) Vaccinul antigripal. Afla cum te protejezi de gripa sezoniera Riscurile si beneficiile vaccinului antigripal #roboterapeut, un aparat de top in orasul medical, care te ajuta sa mergi mai departe, mai usor! Urgenta stomatologica. Semnele care ar trebui sa te trimita imediat la dentist Cand trebuie facut vaccinul antigripal? De ce poti raci chiar daca te vaccinezi antigripal? Vaccinarea antigripala Vaccinarea antigripala la copii Imunizarea – Prevenirea imbolnavirilor prin vaccinare Conceptii gresite despre vaccinare Vaccinarea este ca educatia, adica indispensabila
Cere sfatul medicului ×