Salata de quinoa cu migdale si branza degresata
Actualizat: 02 Octombrie 2014
Salveaza articol
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate
Dieta pentru dislipidemie ajuta la scaderea in greutate si reducerea colesterolului rau LDL, prin limitarea aportului de grasimi saturate si cresterea celui de fibre, fitosteroli si antioxidanti (din fructe si legume).
Ingrediente
- 1 lingura ulei de masline
- 1 lingurita coriandru uscat
- o jumatate lingurita turmeric
- 300 grame quinoa fiarta si bine scursa
- 50 grame migdale coapte
- 100 grame branza degresata maruntita
- patrunjel proaspat, tocat marunt
- sucul de la o jumatate de lamaie
Mod de preparare
- Incingeti uleiul intr-o tigaie mare si adaugati coriandrul, turmericul si patrunjelul.
- Dupa aproximativ un minut, introduceti quinoa si amestecati bine timp de cinci minute.
- Turnati peste o ceasca de apa si asteptati sa dea in clocot, amestecand din cand in cand.
- Transferati amestecul intr-un bol, asteptati sa se raceasca si adaugati branza maruntita si sucul de lamaie.