Parfait cu quinoa si iaurt

Actualizat: 23 Ianuarie 2015
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

Quinoa este un aliment cu un continut mai ridicat de proteine decat majoritatea cerealelor integrale, fiind o alegere excelenta pentru micul dejun.

Iaurtul si fructele dau un gust minunat preparatului, reteta fiind sigura pentru consum in dieta persoanelor care sufera de intoleranta la gluten, artrita sau afectiuni cardiace.

Ingrediente:

Mod de preparare:

Lasati quinoa la inmuiat peste noapte in apa, apoi fierbeti apa (cam 500 ml) si turnati-o peste quinoa. Dupa aproximativ 10 minute, scurgeti bine cerealele si transferati jumatate din cantitate intr-un bol. Puneti deasupra jumatate din cantatitea de iaurt si jumatate din cuburile de mere. Continuati cu inca un strat de quinoa, apoi unul de iaurt si unul de mere. Presarati deasupra scortisoara si consumati preparatul imediat, ca mic dejun sau gustare.


Citeste si despre:

Recomandari alimentare pentru vara Quinoa: beneficii nutritionale Inca un motiv pentru a consuma iaurt Quinoa, informatii utile si retete sanatoase Iaurtul - un nou aliat impotriva respiratiei urat mirositoare Cat de sanatoase sunt floricele de porumb? Probioticele Cei mai importanti medici din Romania in imagistica sanului prezenti la Bucuresti cu ultimele noutati in domeniu Colicile la sugari: sfaturi practice pentru parinti 3 masti naturale de fata pentru un ten sanatos si stralucitor Cum va protejeaza probioticele sanatatea Laxative naturale Utilizari alternative pentru alimente obisnuite in dieta zilnica 3 cereale integrale pe care sa le consumati mai des in retete sanatoase 4 retete de desert sanatoase si apetisante 6 retete sanatoase de vara