Parfait cu quinoa si iaurt

Actualizat: 23 Ianuarie 2015
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

Quinoa este un aliment cu un continut mai ridicat de proteine decat majoritatea cerealelor integrale, fiind o alegere excelenta pentru micul dejun.

Iaurtul si fructele dau un gust minunat preparatului, reteta fiind sigura pentru consum in dieta persoanelor care sufera de intoleranta la gluten, artrita sau afectiuni cardiace.

Ingrediente:

Mod de preparare:

Lasati quinoa la inmuiat peste noapte in apa, apoi fierbeti apa (cam 500 ml) si turnati-o peste quinoa. Dupa aproximativ 10 minute, scurgeti bine cerealele si transferati jumatate din cantitate intr-un bol. Puneti deasupra jumatate din cantatitea de iaurt si jumatate din cuburile de mere. Continuati cu inca un strat de quinoa, apoi unul de iaurt si unul de mere. Presarati deasupra scortisoara si consumati preparatul imediat, ca mic dejun sau gustare.


Citeste si despre:

Quinoa cu iaurt, struguri si seminte Pancakes cu quinoa si banane caramelizate Parfait de vanilie cu migdale Quinoa, informatii utile si retete sanatoase Quinoa: beneficii nutritionale Parfait de banane si mango Piure de vinete cu iaurt Sensibilitatea la lumina puternica – cand soarele devine prea intens si ce putem face Scapa de matreata si dermatita seboreica – Descopera solutia testata pe toate tipurile de par! Briose cu tarate si iaurt Sos de spanac cu iaurt si usturoi Inca un motiv pentru a consuma iaurt Quinoa cu ciuperci si ceapa caramelizata Macaroane arabesti cu sos de iaurt si mirodenii Supa de cartofi, fasole si iaurt Ardei umpluti cu quinoa si fasole neagra