Sos de linte cu ghimbir

Actualizat: 10 Octombrie 2014
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

Retetele recomandate pentru pacientii cu pancreatita trebuie sa respecte doua reguli importante sa contina cat mai putine grasimi si sa furnizeze carbohidrati complecsi (precum cei preluati din linte).

Ghimbirul ajuta la scaderea colesterolului, imbunatateste circulatia sanguina in aparatul digestiv si amelioreaza simptomele specifice afectiunii, precum greturile si varsaturile.

Ingrediente

Mod de preparare

  1. Puneti apa, lintea, morcovul, pudra de curry, usturoiul si ghimbirul intr-o oala si lasati-le pana dau in clocot, la temperatura ridicata.
  2. Reduceti focul si lasati ingredientele sa fiarba incet, circa 10-15 minute.
  3. Lasati compozitia sa se raceasca, apoi procesati-o in blender.
  4. Adaugati iaurtul, amestecati bine cu o spatula si asezonati cu sare si piper.
  5. Consumati sosul ca garnitura.

Citeste si despre:

Supa de linte cu tofu Sos de spanac cu iaurt si usturoi Supa de linte Macaroane arabesti cu sos de iaurt si mirodenii Sparanghel cu susan, ghimbir si usturoi Supa de linte si morcovi Cocktail cu lamaie si ghimbir Tu esti atent la retractiile gingivale? Siguranta pe primul loc: cand seringa, branula si perfuzorul definesc siguranta clinica Pui cu sos Mere coapte cu ghimbir si miere File de pastrav cu sos de portocale Paste cu sos de lamaie Paste fara gluten cu sos de nuci Supa de cartofi dulci si ghimbir Pui cu ciuperci si sos alb