Supa de linte
Actualizat: 24 Octombrie 2014
Salveaza articol
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate
Informatii nutritionale:
Calorii: 182
Carbohidrati: 33 g
Proteine: 13 g
Ingrediente:
- 2 cepe de dimensiune medie, tocate
- 6 catei mari de usturoi, pisati
- 2 bucati de telina tocate
- 500 g de linte
- 7 cesti cu apa
- 1 ceasca de supa de pui
- 1/2 lingurita busuioc
- 1 1/2 cimbru amestecat cu oregano
- 1 frunza de dafin
- 1-2 lingurite sare
- 2-3 morcovi taiati felii
- 2-3 rosii taiate marunt
- piper negru
- otet din vin rosu
Mod de preparare:
- Se spala bine lintea, intr-o strecuratoare, sub jet de apa.
- Ceapa, usturoiul si telina se calesc in putin ulei intr-o tigaie, se adauga putina apa daca este cazul. Se amesteca lintea, apa, supa de pui, mirodeniile, sarea si se pun la fiert intr-un vas acoperit, la foc mic, timp de 20-30 minute.
- Se adauga amestecul din tigaie, morcovii si piperul negru. Se acopera vasul si se fierbe innabusit inca 30-45 minute, amestecand din cand in cand. Se scoate foaia de dafin.
- Se serveste calda, cu otet si rosii tocate, dupa gust.