Cum sa devii o persoana carismatica, astfel incat sa te placa toti cei din jurul tau

Actualizat: 28 Aprilie 2016
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

Esti o persoana care nu stie sa se impuna?

Ai multe idei, o personalitate creativa, dar iti este frica de esec si nu spui niciodata ceea ce gandesti? Invata sa iti dezvolti carisma, astfel incat sa te faci placut si apreciat de cei din jurul tau.

1. Trebuie sa ai mai multa incredere in tine

Cand vorbesti in public, desi ai o groaza de idei, nu reusesti niciodata sa le expui, fiindca iti este teama de esec. De aceea, de multe ori, preferi sa taci. Pentru a reusi sa te impui in fata altora este important sa ai mai multa incredere in tine.

Astfel, printr-o atitutine pozitiva vei reusi sa castigi si respectul celor din jur. De cele mai multe ori inhibarea sociala rezulta din teama de a fi criticat si judecat, de a nu fi placut de cei din jur.

Aceasta dependenta de atentia altora exprima o lipsa de respect de sine. Recastigarea increderii in tine este un pas esential, daca doresti sa devii o persoana carismatica.

2. Accepta faptul ca nu esti perfect

De fiecare data cand cunosti o persoana noua, indiferent ca este vorba despre serviciu sau despre viata personala, trebuie sa nu joci un rol, ci sa fii cat mai natural. Naturaletea este cea care atrage. Trebuie, de asemenea, sa indraznesti sa ai initiativa.

Nu incerca in mod continuu sa te apropii de perfectiune, fiindca vei fi mult mai aproape de esec, atunci cand ai asteptari foarte mari.

Nu iti fie teama sa vorbesti, chiar daca nu ai de spus lucruri foarte importante. Vei fi constant dezamagit de propria persoana, daca de fiecare data cand te afli intr-o incapere cu mai multe persoana preferi sa ramai tacut, in coltul tau.

O gluma buna, spusa intr-un moment de relaxare, este intotdeauna potrivita. Umorul si autoironia sunt printre cele mai bune metode de pus in practica in astfel de situatii.

O persoana carismatica nu se teme niciodata sa isi asume riscuri si nu are frica de necunoscut. Nu te sfii sa iti arati pasiunea atunci cand vorbesti despre un anumit subiect, fiindca acest lucru te va face o persoana carismatica.

3. Nu iti cere prea des scuze

O problema a oamenilor lipsiti de carisma apare si din cauza ca isi cer de prea multe ori scuze, chiar si atunci cand nu este cazul.

Este important sa iti ceri scuze doar atunci cand gresesti cu adevarat, caci altfel vei crea celor din jur impresia ca nu ai deloc incredere in tine si ca nu esti o persoana competenta, fiindca gresesti prea des.

4. Comunicarea non - verbala, importanta

Comunicarea non-verbala, care insumeaza atitudinile, gesturile, expresiile faciale au un impact la fel de mare ca si un mesaj verbal. Astfel, cand cunosti o persoana noua si dai mana cu ea, fii ferm in strangere si zambeste.

Uita-te la oameni cu atentie si incearca sa le decodezi strategiile si atitudinile, astfel incat sa te inspiri si sa creezi propria comunicare, astfel incat sa te apropie de interlocutorul tau.

5. Asuma-ti raspunderea

Carisma se dobandeste si in momentul in care, atunci cand faci o greseala, nu te ascunzi si nu dai vina pe altcineva, ci iti asumi vina. Acest lucru denota un caracter puternic si le vei inspira celor din jurul tau incredere. Trebuie, de asemenea, sa te concentrezi pe gasirea unei solutii si pe rezolvarea problemei.


Facilitati de tratament

Clinici si cabinete medicale

Clinica Aproape
Tel: 0722187700
Bucuresti, Bld. Alexandru Ioan Cuza, Nr. 13A, Sector 1
CLINICA VIA MENTIS
Tel: 0775271001
Bucuresti, Str Bardului Nr 5

Medici

CONF. UNIV. DR. MANEA MIHNEA
Psihiatrie - CLINICA VIA MENTIS
Bucuresti, 0775271001
DR BURSAN RALUCA
Psihiatrie - CLINICA VIA MENTIS
Bucuresti, 0775271001

Citeste si despre:

Inteligenta emotionala - de ce este importanta si cum o putem imbunatati? Cum sa cresti nivelul de implicare, sprijin si afectiune din partea partenerului Totul despre mamografie Sarcina - Luna a II-a Despre dependenta Nervozitatea: cum iti poti pastra cumpatul Esti mereu stresat si ingrijorat? Iata 6 modalitati sigure prin care sa devii pozitiv Controlul natural al emotiilor inaintea examenelor si testelor Stresul, anxietatea necesita calmante naturale eficiente? Reguli de care sa tii cont cand te speli pe dinti Cum te ajuta psihoterapia. Psiholog sau psihiatru? Narcisistul grandios Donarea de organe: intre etica si ingrijorare Tulburarile gastrointestinale 10 greseli care pot impiedica scaderea colesterolului Abuzul inocentei. Relatia cu un narcisic
Cere sfatul medicului ×