Chirurgia pleoapei

Publicat: 26 Mai 2009
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

Blefaroplastia

 

Descriere
Are loc corectarea pleoapelor moi, umflate, cazute la fel de bine ca si pungile de sub ochi. Aceasta problema este indusa de depozitele de grasime existente peste muschi.

Durata
1-3 ore pentru ambele pleoape.

Efecte secundare
Umflare, echimoze, arsuri si mancarimi temporare. Lacrimare excesiva si sensibilitate la lumina in primele sapamani.

Recuperare
Pleoapele se pot simti grele si dureroase odata cu pierderea efectului anestezicului. Oricum, orice disconfort poate fi controlat cu ajutorul medicatiei orale.
Puteti citi: dupa 2-3 zile.
Va puteti intoarce la activitatile zilnice: dupa 7-10 zile.
Puteti utiliza lentilele de contact: dupa 2 saptamani sau mai mult.
Activitati intense, alcool: dupa 3 saptamani
Disparitia umflaturilor si a echimozelor: dupa mai multe saptamani.

Riscuri
Vedere incetosata temporar, infectii, sangerari. Umflaturi in colturile de unire a pleoapelor. Ochi uscati. Asimetrie in timpul vindecarii sau cicatrizari. Dificultate la inchiderea ochilor complet.

Rezultate
Mai multi ani. Uneori permanente.

Tehnica
Pleoapele cazute sunt corectate printr-o incizie in piele, chiar sub pleoapa si se elimina excesul de piele si grasime. Pentru chirurgia pleoapei inferioare, prin incizia facuta se va indeparta grasimea ascunsa chiar sub pleoapa. Oricum, blefaroplastia nu va indeparta unele riduri, sau nu va elimina unele cercuri inchise la culoare de sub ochi. Un chirurg poate utiliza si blefaroplastia transconjunctivala, o alta tehnica de indepartare a tesutului adipos de sub pleoapa; folosind mini forcepsuri si facand o incizie chiar in interiorul pleoapei inferioare, in zona roz cunoscuta sub numele de tesut conjunctiv.

Starea pacientului
Nu este necesara, de obicei, spitalizarea.

Anestezie
Generala
Locala cu sedare


Citeste si despre:

Chirurgia pleoapei (Blefaroplastia) Chirurgia estetica si procedurile cosmetice Patologia chirurgicala a tiroidei Implanturi ale obrajilor, buzelor sau barbiei Orjeletul si Salazionul Ce este orjeletul si de ce apare? Ptoza palpebrala, cauze, mecanisme, tratament Cei mai importanti medici din Romania in imagistica sanului prezenti la Bucuresti cu ultimele noutati in domeniu Colicile la sugari: sfaturi practice pentru parinti Botulismul Sindromul ochiului uscat si iritatia ochiului Keratoconjunctivita uscata (xeroftalmia) Keratoconjunctivita sicca Cefaleea repetitiva (nevralgia migrenoasa) Probleme de sanatate ale ochilor Indepartarea corpilor straini cu localizare intraoculara