Ptoza palpebrala (pleoapele cazute)

Publicat: 29 Septembrie 2006
Autor: SfatulMedicului

Generalitati


Odata cu inaintarea in varsta, ptoza palpebrala, unul dintre semnele imbatranirii devine din ce in ce mai evidena. Caderea pleoapelor apare datorita scaderii tonusului musculaturii care controleaza miscarile pleoapelor.

Ochii devin iritati si uscati daca pleoapele inferioare se rasfrang in afara (ectropion) si nu-si mai pot exercita functia protectoare, iar daca rasfrangerea pleoapei se realizeaza spre interior, genele vor produce iritatii si chiar rani ale conjunctivei.

Forma severa a ptozei pleoapelor interfera serios cu vederea. Ptoza palpebrala poate duce la lacrimare excesiva. Aceasta apare si in alte situatii precum: sensibilitate crescuta la lumina sau vant, infectie oculara sau obstructia ductului lacrimal.

Consultul de specialitate

Se recomanda consultul medicului in urmatoarele situatii:

- caderea brusca a pleoapelor

- ptoza palpebrala care diminueaza campul vizual

- ochi uscati si iritati sau comisura palpebrala care nu se inchide complet in timpul somnului

- cand pleoapele zgarie globul ocular.


Citeste si despre:

Afectiunile oftalmologice - simptome ce pot fi observate de pacient Stil masculin: “Top-Gun Look” – din nou pe val! Durere sub coaste in partea dreapta? Cand ar trebui sa te ingrijoreze durerea de ficat Medic laborator, MedLife: “Dupa vaccinare se efectueaza teste pentru determinarea anticorpilor anti-Spike” Bolile ochiului Ce este si cum se manifesta sindromul Aarskog
TEST PCR
REAL TIME PCR-COVID-19
rezultat in 24h
280
249 lei